Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNO ČUDO gotovo za nekoliko minuta: ČOKOLADNI SUFLE koji se topi u ustima

04.04.2024. 15:14 15:41
Piše:
Foto: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Ako vam fali ideja za posni dezert, ovaj će vam se sigurno dopasti – priprema se brzo i jednostavno, a ukus mu je veličanstven

Čokoladni sufle jedna je od omiljenih poslastica širom sveta sa sasvim opravdano: lagan je, ukusan i pravi se očas posla, često od svega nekoliko sastojaka.

Ukoliko se pridržavate velikog Uskršnjeg posta, nema razloga da ga se odreknete! Probajte ovaj recept koji smo pronašli u veganskoj kuhinji i dobićete slatkiš koji je maltene identičan kao sufle s jajima i kravljim mlekom.

Po ukusu ovaj lagani lava kolač možete ukrasiti šećerom u prahu, čokoladnim topingom ili šarenim mrvicama, a čak i bez toga će biti božanstven.

Sastojci:

160 ml biljnog napitka (sojino, ovseno bademovo, pirinčano mleko... po ukusu)

60 g brašna

1 kesica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

25 g kakao praha

5 kašika ulja

2 kašike šećera

3 kašika meda

1/2 kašičice jabukovog sirćeta

prstohvat soli

100 g crne čokolade

Priprema

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

Mikserom umutite ulje, med, biljno mleko šećer i sirće.

U to dodajte brašno i kakao, prethodno pomešane sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Sipajte postepeno, uz mešanje, tako da se ne stvore grudvice.

Namažite uljem kalupe i sipajte smesu do 1/3 kalupa.

Potom odozgo poređajte po sredini mrvljenu ili seckanu čokoladu, pa preko sipajte ostatak smese.

Najpre uključite da rerne peče samo donjim grejačem, pa tu pecite oko 8-10 minuta, a zatim prebacite na gornji grejač i tako pecite još 5-7 minuta.

Ostavite da odstoji u rerni nekoliko minuta (da ne splasne naglo izlaskom na sobnu temperaturu), pa izvadite.

Servirajte prevrnuto naopako, a po želji možete posuti šećerom u prahu.

Glossy/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
Ko kaže da PALAČINKE NE MOGU BITI POSNE? Idealan doručak ili desert u dane posta

Ko kaže da PALAČINKE NE MOGU BITI POSNE? Idealan doručak ili desert u dane posta

18.03.2024. 16:46 16:55
Dr. oetker NOVITETI: FINA MLEČNA I CRNA ČOKOLADA ZA JELO I KUVANJE

Dr. oetker NOVITETI: FINA MLEČNA I CRNA ČOKOLADA ZA JELO I KUVANJE

04.04.2024. 07:00 14:01
Jedu vam se SLATKIŠI ODMAH NAKON OBROKA? Nutricionistkinja otkriva u čemu je problem

Jedu vam se SLATKIŠI ODMAH NAKON OBROKA? Nutricionistkinja otkriva u čemu je problem

20.03.2024. 16:17 16:25