POSNO ČUDO gotovo za nekoliko minuta: ČOKOLADNI SUFLE koji se topi u ustima
Ako vam fali ideja za posni dezert, ovaj će vam se sigurno dopasti – priprema se brzo i jednostavno, a ukus mu je veličanstven
Čokoladni sufle jedna je od omiljenih poslastica širom sveta sa sasvim opravdano: lagan je, ukusan i pravi se očas posla, često od svega nekoliko sastojaka.
Ukoliko se pridržavate velikog Uskršnjeg posta, nema razloga da ga se odreknete! Probajte ovaj recept koji smo pronašli u veganskoj kuhinji i dobićete slatkiš koji je maltene identičan kao sufle s jajima i kravljim mlekom.
Po ukusu ovaj lagani lava kolač možete ukrasiti šećerom u prahu, čokoladnim topingom ili šarenim mrvicama, a čak i bez toga će biti božanstven.
Sastojci:
160 ml biljnog napitka (sojino, ovseno bademovo, pirinčano mleko... po ukusu)
60 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
25 g kakao praha
5 kašika ulja
2 kašike šećera
3 kašika meda
1/2 kašičice jabukovog sirćeta
prstohvat soli
100 g crne čokolade
Priprema
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
Mikserom umutite ulje, med, biljno mleko šećer i sirće.
U to dodajte brašno i kakao, prethodno pomešane sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Sipajte postepeno, uz mešanje, tako da se ne stvore grudvice.
Namažite uljem kalupe i sipajte smesu do 1/3 kalupa.
Potom odozgo poređajte po sredini mrvljenu ili seckanu čokoladu, pa preko sipajte ostatak smese.
Najpre uključite da rerne peče samo donjim grejačem, pa tu pecite oko 8-10 minuta, a zatim prebacite na gornji grejač i tako pecite još 5-7 minuta.
Ostavite da odstoji u rerni nekoliko minuta (da ne splasne naglo izlaskom na sobnu temperaturu), pa izvadite.
Servirajte prevrnuto naopako, a po želji možete posuti šećerom u prahu.
Glossy/ Dnevnik