ОВУ ПОСЛАСТИЦУ ЈЕ ОБОЖАВАЛА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА Титов колач буди носталгију; Рецепт је чуван као строга тајна (ВИДЕО)
Јосип Броз Тито био је познат као велики гурман и љубитељ домаће хране и колача.
Пронашли смо рецепт за његову омиљену посластицу. Неки га зову Титов колач, а познат је и по имену Титова торта. Фина кремаста посластица укусне комбинације чоколаде и ораха подсећа на осамдесете, а укус је фантастичан.
Састојци:
За бисквит:
4 јаја
200 г шећера
1 ванилин шећер
100 г млевених ораха
5 кашика куване црне кафе
5 кашика брашна
1 прашак за пециво
3 кашике уља
За први крем:
400 мл млека
5 пуних кашика брашна
2 жуманца
За други крем:
200 г маргарина
10 кашика шећера
1 ванилин шећер
100 г отопљене чоколаде за кување
3 кашике ораха
Припрема:
Бисквит: Беланца умутити у чврст снег. Жуманцима додати шећер и умутити. У смесу са жуманцима додати уље, охлађену кафу, брашно, прашак за пециво и орахе, све мутити док се не сједини. На крају додати снег од беланаца. Смесу за бисквит пећи у загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута.
Први крем: У млеко додати жуманца и брашно и умутити миксером. Затим ставити на ватру да лагано прокува и мешати док се не добије смеса као пудинг.
Други крем: Чоколаду отопити и додати маргарин. Затим додати шећер, ванилин шећер и орахе, па све сјединити.
Оба крема сјединити. На кору намазати фил, па посути млевеним орасима и чоколадом.
Alo.rs (Најжена)