Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВУ ПОСЛАСТИЦУ ЈЕ ОБОЖАВАЛА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА Титов колач буди носталгију; Рецепт је чуван као строга тајна (ВИДЕО)

19.12.2023. 22:11 22:21
Пише:
Фото: YoutubePrintscreen/Bokina kuhinja

Јосип Броз Тито био је познат као велики гурман и љубитељ домаће хране и колача.

Пронашли смо рецепт за његову омиљену посластицу. Неки га зову Титов колач, а познат је и по имену Титова торта. Фина кремаста посластица укусне комбинације чоколаде и ораха подсећа на осамдесете, а укус је фантастичан.

Састојци:

За бисквит:

4 јаја

200 г шећера

1 ванилин шећер

100 г млевених ораха

5 кашика куване црне кафе

5 кашика брашна

1 прашак за пециво

3 кашике уља

За први крем:

400 мл млека

5 пуних кашика брашна

2 жуманца

За други крем:

200 г маргарина

10 кашика шећера

1 ванилин шећер

100 г отопљене чоколаде за кување

3 кашике ораха

Припрема:

Бисквит: Беланца умутити у чврст снег. Жуманцима додати шећер и умутити. У смесу са жуманцима додати уље, охлађену кафу, брашно, прашак за пециво и орахе, све мутити док се не сједини. На крају додати снег од беланаца. Смесу за бисквит пећи у загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута.

Први крем: У млеко додати жуманца и брашно и умутити миксером. Затим ставити на ватру да лагано прокува и мешати док се не добије смеса као пудинг.

Други крем: Чоколаду отопити и додати маргарин. Затим додати шећер, ванилин шећер и орахе, па све сјединити.

Оба крема сјединити. На кору намазати фил, па посути млевеним орасима и чоколадом.

Alo.rs (Најжена)

Пише:
Пошаљите коментар