Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVU POSLASTICU JE OBOŽAVALA CELA JUGOSLAVIJA Titov kolač budi nostalgiju; Recept je čuvan kao stroga tajna (VIDEO)

19.12.2023. 22:11 22:21
Piše:
Foto: YoutubePrintscreen/Bokina kuhinja

Josip Broz Tito bio je poznat kao veliki gurman i ljubitelj domaće hrane i kolača.

Pronašli smo recept za njegovu omiljenu poslasticu. Neki ga zovu Titov kolač, a poznat je i po imenu Titova torta. Fina kremasta poslastica ukusne kombinacije čokolade i oraha podseća na osamdesete, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

100 g mlevenih oraha

5 kašika kuvane crne kafe

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

3 kašike ulja

Za prvi krem:

400 ml mleka

5 punih kašika brašna

2 žumanca

Za drugi krem:

200 g margarina

10 kašika šećera

1 vanilin šećer

100 g otopljene čokolade za kuvanje

3 kašike oraha

Priprema:

Biskvit: Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumancima dodati šećer i umutiti. U smesu sa žumancima dodati ulje, ohlađenu kafu, brašno, prašak za pecivo i orahe, sve mutiti dok se ne sjedini. Na kraju dodati sneg od belanaca. Smesu za biskvit peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prvi krem: U mleko dodati žumanca i brašno i umutiti mikserom. Zatim staviti na vatru da lagano prokuva i mešati dok se ne dobije smesa kao puding.

Drugi krem: Čokoladu otopiti i dodati margarin. Zatim dodati šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve sjediniti.

Oba krema sjediniti. Na koru namazati fil, pa posuti mlevenim orasima i čokoladom.

Alo.rs (Najžena)

Piše:
Pošaljite komentar