ОВО СУ ГРЕШКЕ КОЈЕ СЕ ПРАВЕ ПРИЛИКОМ ЗАМРЗАВАЊА ВОЋА Важно је водити рачуна
Приликом замрзавања и одмрзавања потребно је да поведемо рачуна о неколико основних ствари како би ове намирнице биле безбедне за будућу употребу.
Прво правило које морате знати јесте да никада не замрзавате једном одмрзнуто воће зато што ће тако изгубити корисне хранљиве елементе.
ПРАВИЛНО ПАКОВАЊЕ
Избегавајте паковања која нису предвиђена за ниске температуре. Нјабоље је да поделите по порцијама које планирате да користите и да их пакујете у кесе за замрзивач. Тако ћете уштедети и простор у самом замрзивачу.
НЕ ПРЕТЕРУЈТЕ
Не стављајте превише воћа у једну кесу за замрзивач, већ распоредите у неколико мањих паковања.
ЧУВАЈТЕ, АЛИ НЕ ВЕЧНО
Рок трајања воћа у замрзивачу није неограничен. Ако је воће у замрзивачу. може да одстоји од осам до дванаест месеци ако се правилно замрзне. трешње и вишње, као и кајсије и брескве претходно очитите од коштица.