OVO SU GREŠKE KOJE SE PRAVE PRILIKOM ZAMRZAVANJA VOĆA Važno je voditi računa
Prilikom zamrzavanja i odmrzavanja potrebno je da povedemo računa o nekoliko osnovnih stvari kako bi ove namirnice bile bezbedne za buduću upotrebu.
Prvo pravilo koje morate znati jeste da nikada ne zamrzavate jednom odmrznuto voće zato što će tako izgubiti korisne hranljive elemente.
PRAVILNO PAKOVANJE
Izbegavajte pakovanja koja nisu predviđena za niske temperature. Njabolje je da podelite po porcijama koje planirate da koristite i da ih pakujete u kese za zamrzivač. Tako ćete uštedeti i prostor u samom zamrzivaču.
NE PRETERUJTE
Ne stavljajte previše voća u jednu kesu za zamrzivač, već rasporedite u nekoliko manjih pakovanja.
ČUVAJTE, ALI NE VEČNO
Rok trajanja voća u zamrzivaču nije neograničen. Ako je voće u zamrzivaču. može da odstoji od osam do dvanaest meseci ako se pravilno zamrzne. trešnje i višnje, kao i kajsije i breskve prethodno očitite od koštica.