ОВО ОСВЕЖЕЊЕ ЈЕ ХИТ У СВЕТУ: Припрема се једноставно и брзо, а ужива натенане
И кисео и кремаст, пудинг од лимуна је диван десерт за који су потребна само три састојка и 15 минута кувања.
Потребно вам је неколико већих лимуна, а кору можете користити као чашу и изненадити госте необичним десертом који ће их одушевити.
Погодан је и за вегетаријанце, јер се смеса стегне и згусне захваљујући киселини у лимуновом соку, а не додавању желатина као код сличних посластица.
@nurhkasim Лемон posset (сервес 6) This реципе макес enough то fill 3 pretty ларге лемонс (6 hollowed оут лемон халвед). И added абоут 2-3 тбсп то each лемон халф бут you цан маке this ин small јарс ор рамекинс. The портионс аре pretty small бут ит’с quite sweet анд соур. Иф you’re усинг лемонс ас the сервинг цупс, try усинг ларге лемонс. Алсо, И think усинг а small споон works бест when hollowing оут лемонс!! The реципе ис басед он the лемон posset реципе by bbc good food анд ис инспиред by @aromecassis Ингредиентс 200 г heavy цреам (и усед 37%) 75 г сугар (you цан редуце ит то 50 г иф you’d like а less sweet dessert) 25-30 г лемон јуице (и усед the јуице оф 1,5 pretty dry лемонс) 1/2 тбсп лемон зест 1 тсп vanilla Method 1)Add the heavy цреам, сугар анд лемон зест то а пот. Лет ит цоме то а slight simmer анд лет ит simmer фор 3-4 минутес. Макес суре ит невер боилс, јуст simmmers. The цолор оф the heavy цреам will даркен анд ит will бецоме а бит thicker. 2)Ремове фром хеат анд add the лемон јуице анд vanilla анд mix ароунд. You’ll сее ит thicken immediately. 3)Рун the mixture through а сиеве то ремове the лемон зест. 4)Лет ит chill фор а минуте ор two. Fill your hollowed оут лемонс ор рамекинс анд лет ит сет ин the фридге фор 1-2 хоурс. #lemon #lemondessert #easydessert #fruit #italian #lemons #fyp #foryou #fypシ ♬ оригинал соунд - Нур Касим
Састојци:
– 200 мл слатке павлаке
– 75 г шецћера
– 25-30 г лимуновог сока
– 1/2 кашике нарендане коре лимуна
– 1 кашичица ваниле
Припрема:
Слатку павлаку, шећер и нарендану кору лимуна сипајте у шерпу.
Пустите да лагано проври и оставите на тихој ватри 3-4 минута, али пазите да смеса не прокључа. Када павлака пожути и постане мало гушћа склоните шерпу и додајте лимунов сок и ванилу и промешајте.
Приметићете да ће се све додатно згуснити.
Процедите смесу кроз сито да бисте уклонили кору лимуна. Оставите да се охлади минут или два, а затим напуните издубљене лимуне и оставите да одстоји у фрижидеру 1-2 сата.
Krstarica.rs/ Дневник