МИЛ ФЕЈ НЕОДОЉИВ ФРАНЦУСКИ ДЕСЕРТ Осетите рај у сваком залогају!
Да ли сте спремни за укусно изненађење које ће вас оставити без даха? Доносимо рецепт за фантастични мил феј десерт, савршен за све љубитеље слаткиша! Хајде да почнемо!Потребни састојци
Овај раскошни слојевити десерт комбинује хрскаво лиснато тесто и кремасту ванила крему, стварајући савршену хармонију укуса и текстура. Без обзира да ли желите да импресионирате своје госте или се једноставно почастите, овај рецепт је једноставан за припрему и гарантује ужитак у сваком залогају. Све што вам треба су неколико основних састојака и мало стрпљења.
Састојци:
500 мл млека
45 г кукурузног брашна
100 г шећера
2 јајета
50 г путера
2 ванилин шећера
250 мл слатке павлаке
шећер у праху
пакет лиснатог теста
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Оклагијом развуците лиснато тесто па га пребаците на плех обложен пек папиром. Затим га избоцкајте и пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. У шерпу сипајте кукурузно брашно, јаја и шећер па добро сједините. Кувајте, све док се не згусне, уз непрестано мешање.
Скините са шпорета па умешајте путер и ванилин шећер и мешајте, док се састојци не сједине.
Покријте провидном фолијом и оставите да се прохлади. Затим умутите прохлађен фил па додајте слатку павлаку. Опет све умутите.Измрвите лиснато тесто па ставите у чашу. Додајте фил па опет тесто, све док не попуните чашу. Последње треба да буде тесто. Поспите прах шећером и опет умутите.
Дневник/Најжена