ОВО ЈЕ ТРИК ВРХУНСКИХ КУВАРА Додајте у млевено месо овај састојак и биће невероватно сочно
Иако припрема јела од млевеног меса делује како веома једноставан задатак, често се дешава да на крају има гуменаст укус и нимало примамљиву боју.
Зато су врхунски кувари поделили трик који ће помоћи да од млевеног меса добијете најбољи укус и визуелни изглед.
Потребно је да у њега само додате мало соде бикарбоне.
Уколико је додате месу, оно ће остати меко, а истовремено ће приликом кувања добити лепу боју и неће пустити пуно воде.
Искусни кувари тврде да је довољно да прстохват соде бикарбоне растворите у мало воде, а затим то умешате у сирово млевено месо и оставите да одстоји најмање 15 минута (али не више од 45 минута) пре припреме.
Трик је у простој хемијској реакцији – сода бикарбона подиже пХ вредност меса и тиме спречава везивање протеина у месу. Управо захваљујући томе се не истискује вишак воде.
Б92