Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE TRIK VRHUNSKIH KUVARA Dodajte u mleveno meso ovaj sastojak i biće neverovatno sočno

06.03.2024. 21:58 22:04
Piše:
Izvor: ilustracija/pixabay

Iako priprema jela od mlevenog mesa deluje kako veoma jednostavan zadatak, često se dešava da na kraju ima gumenast ukus i nimalo primamljivu boju.

Zato su vrhunski kuvari podelili trik koji će pomoći da od mlevenog mesa dobijete najbolji ukus i vizuelni izgled.

Potrebno je da u njega samo dodate malo sode bikarbone.

Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lepu boju i neće pustiti puno vode.

Iskusni kuvari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umešate u sirovo mleveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) pre pripreme.

Na taj način meso će imati lepu boju, a takođe će izostati gumenasti ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuvanja.

Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže pH vrednost mesa i time sprečava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.

B92

Autor:
Pošaljite komentar
NAJBOLJA SMESA ZA POHOVANJE, TAJNA je u ovoj NAMIRNICI Samo na ovaj način će meso biti SOČNO

NAJBOLJA SMESA ZA POHOVANJE, TAJNA je u ovoj NAMIRNICI Samo na ovaj način će meso biti SOČNO

13.02.2024. 14:28 20:16