ОВО ЈЕ ТАЈНИ САСТОЈАК КОЈИ МАЈСТОРИ СТАВЉАЈУ У КРОФНЕ Од њега расту као луде, и не упијају маст!
21.11.2024.
20:25
20:30
Коментари (0)
Да ли сте знали за ову цаку?
Крофне нас подсећају на детињство, када су нас баке дочекивале са топлим и слатким пецивом које је мирисало већ са улазних врата.
Мекане и ваздушасте свима су омиљене, а њихова једина мана је што се прже у доста уља, па могу да буду масне.
Наиме, ако додате прашак за пециво или соду бикарбону у тесто, оно неће упити уље, али за овај трик већина домаћица зна. Такође, оно мора да буде добро загрејано, јер тако тесто неће упити вишак.
Постоји још један магични састојак за који многи не знају, а то је алкохол који се додаје у тесто.
Ако додате само кашику неког јачег алкохола (нпр. вотке или коњака) резултат ће бити савршен. Тесто неће упити уље, а биће ваздушасто и мекано, пише Ствар укуса.