Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ovo je JEDINI PRAVI NAČIN za kuvanje pirinča: Jednu GREŠKU Srbi večito prave, a tako utičemo na ukus

15.03.2024. 15:49 16:01
Piše:
Izvor: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Pirinač je jedna od namirnica koje većina nas obožava i idealan je i kao dodatak svakom jelu.

Brzo se sprema, a može se kombinovati u razna jela i slana i slatka. Međutim, mnogi ga pripremaju na pogrešan način.

Pilav, rižoto, prženi pirinač... sve su to jela iz različitih delova sveta koja u Srbiji - mnogi vole i prave.

Ipak, jedna greška mora da se izbegne i evo zlatnog saveta kako da kuvate pirinač na pravi način.

Pre svega, važno je da pirinač ne stavljate u hladnu vodu, jer će to samo učiniti gnjecavim i lepljivim. Umesto toga, prvo ga treba malo propržiti na ulju.

Odvojeno, vodu treba prokuvati u drugoj šerpi i sipati u pirinač. Začinite po potrebi i kuvajte, povremeno mešajući, dok voda ne ispari.

Takođe je važno obratiti pažnju na odnos pirinča i vode, tako da na jednu šolju pirinča idu dve šolje vode, a puter će dati poseban sjaj na kraju.

Žena.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Krem rižoto od šargarepe

Recept dana: Krem rižoto od šargarepe

02.02.2018. 11:25 11:29
Šta će PIRINAČ u FRIŽIDERU: Evo razloga

Šta će PIRINAČ u FRIŽIDERU: Evo razloga

31.07.2023. 15:05 15:10
KAKO DA SE MAKARONE I PIRINAČ NE ZALEPE TOKOM KUVANJA dodajte jedan sastojak, a NIJE u pitanju ULJE

KAKO DA SE MAKARONE I PIRINAČ NE ZALEPE TOKOM KUVANJA dodajte jedan sastojak, a NIJE u pitanju ULJE

06.12.2023. 15:32 16:04