Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ovaj recept za slatki HLEB OD BUNDEVE sa čokoladom će vas ODUŠEVITI, A JAKO JE JEDNOSTAVAN

13.09.2024. 10:03 10:08
Piše:
хлеб бундева
Foto: Youtube Printscreen

Čim jesen zakuca na vrata, bundeva mnogima postaje nezaobilazna namirnica u kuhinji.

Izvor je hranljivih materija, a naranasta boja znači da je bogata beta-karotenom. Dobra stvar kod bundeve je to što se može kombinovati s pirinčem, testeninom, a može biti i glavni sastojak guste supeNaravno da bundeva nije rezervisana samo za slana jela. Svi volimo bundevaru, jelte

Još jedan jesenji favorit je hleb od bundeve.

Gotov za sat i po, ovaj meki sočni hleb od bundeve sdodatkom čokolade savršena je doza slatkoće i jesenjihmirisa u kojima želimo da uživamo ovih dana. Aromi svakako pogoduju cimet, muskatni oraščić i sok od pomorandže koji ovaj jednostavan recept pretvaraju u savršeni desert, ali i slatki doručak.

Sastojci

200 grama glatkog brašna

2 kašičice mlevenog cimeta

2 veća jajeza

150 grama smeđeg šećera

340 grama pirea od bundeve

120 mililitara biljnog ulja

60 mililitara soka od pomorandže

120 grama komadića čokolade

1 kašika sode bikarbone

1 kašičica muskatnog oraščića

1 kašičica mlevenog karanfilića

1 kašičica mlevenog đumbira

Spustite rešetku na donji treći položaj, kako hleb ne bi prebrzo porumeneo i zagrejte rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić, karanfilić, đumbir i so. Zatim u drugoj posudi umutite jaja i smeđi šećer pa dodajte i umutite prethodno napavljen pire od obarene bundeve, biljno ulje i malo soka od pomorandžeSve pomešajte, ali ne morate mnogo da pazite, jer smesa ne mora da bude glatka. Na kraju dodajte i naseckanu čokoladu i lagano sve promešajte.

Smesu izlijte u pripremljeni kalup (obložen papirom za pečenje ili premazan s malo putera ili kokosovog ulja) i pecite sat vremenas tim da na pola pečenja možete prekriti hleb aluminijskom folijomkako se kora ne bi prepekla. Kad sat pokaže 55 minuta od početka pečenja, svakih pet minuta hleb proveravajte čačkalicom. Hleb je gotov kad zabodena čačkalica ostane čista ili sa svega nekoliko mrvica.

Ostavite hleb u kalupu dok se ne ohladi. Dobra stvar je to što ovaj hlebmože na sobnoj temperaturi da stoji od tri do četiri dana ili u frižideru do sedam dana. Ako pretekne

Pire od bundeve

Pire od bundeve napravite tako da bundevu prepolovite, očistite od koštica i pečete polovine očišćene bundeve oko 35 minuta na 200 stepeni. Nakon što omekša, izvadite je i malo ohladite, a zatim kašikom izvadite „meso“ bundeve i viljuškom ili mikserom ga pretvorite u pire. Ovaj domaći pire od bundeve može da stoji frižideru do nedelju dana, a možete ga koristiti za brojne recepte, slatke i slane.

 

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
OVO JE RECEPT ZA SAVRŠEN AJVAR Evo kako ga Makedonci pripremaju na jedinstven tradicionalan način i UVEK ispadne SAVRŠEN

Sam proces pravljenja zahteva strpljenje i ljubav

ајвар

OVO JE RECEPT ZA SAVRŠEN AJVAR Evo kako ga Makedonci pripremaju na jedinstven tradicionalan način i UVEK ispadne SAVRŠEN

11.09.2024. 16:15 16:22
OVO JE TAJNA RECEPTA ZA POMFRIT KAO IZ RESTORANA Dva sastojka za hrskav i ukusan prženi krompir
1

OVO JE TAJNA RECEPTA ZA POMFRIT KAO IZ RESTORANA Dva sastojka za hrskav i ukusan prženi krompir

08.09.2024. 12:29 12:37