Направите је лако и уживајте
Овај рецепт ће вас одушевити! МАРМЕЛАДА ОД МАНДАРИНА која осваја мирисом и укусом
05.03.2025.
15:37
15:42
Коментари (0)
Мармеладу чувајте на сувом и тамном месту, а после отварања у фрижидеру, до две недеље.
Потребно је:
3 кг мандарина
8 шољица шећера
9 шољица воде
сок од једног лимуна
Припрема:
Оперите и ољуштите мандарине па скините беле делове. Очистите коштице па раздвојите на комаде и сваки пресеците на пола. У шерпу са загрејаном водом ставите мандарине, шећер, лимунов сок и неколико кора које сте опрали у соди бикарбони. Добро мешајте да се шећер отопи па оставите да проври. Затим смањите температуру и кувајте сат времена, уз повремено мешање. Искључите и пустите 15 минута, да се прохлади. На крају, пребаците мармеладу у стерилисане тегле.