clear sky
10°C
05.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Направите је лако и уживајте

Овај рецепт ће вас одушевити! МАРМЕЛАДА ОД МАНДАРИНА која осваја мирисом и укусом

05.03.2025. 15:37 15:42
Пише:
Извор:
Trpeza.alo
џем
Фото: freepik

Мармеладу чувајте на сувом и тамном месту, а после отварања у фрижидеру, до две недеље.

Потребно је:

3 кг мандарина

8 шољица шећера

9 шољица воде

сок од једног лимуна 

Припрема:

Оперите и ољуштите мандарине па скините беле делове. Очистите коштице па раздвојите на комаде и сваки пресеците на пола. У шерпу са загрејаном водом ставите мандарине, шећер, лимунов сок и неколико кора које сте опрали у соди бикарбони. Добро мешајте да се шећер отопи па оставите да проври. Затим смањите температуру и кувајте сат времена, уз повремено мешање. Искључите и пустите 15 минута, да се прохлади. На крају, пребаците мармеладу у стерилисане тегле.

Извор:
Trpeza.alo
Пише:
Пошаљите коментар