НИКАД ЛАКШЕ до ГОМБОЦА СА ШЉИВАМА Посластица која је једноставна за припрему, а укус враћа у детињство
05.02.2024.
16:35
16:52
Коментари (0)
Савршена верзија колача "а ла кнедле са шљивама", припрема се у ђувечари и то за час. Никада више вас неће мрзети да обрадујете себе и своје укућане омиљеним десертом.
Састојци за посип од презли:
400г презли
100г шећера
100мл уља или 100г отопљеног путера
Половину смесе поспите на дно ђувечаре, па поређајте воће.
Додајте фил преко воћа који сте направили од:
300мл млека
150г гриза
1 прашка за пециво
100мл уља
1 јајета
Припрема:
Помешајте ове састојке и убаците у 700мл млека. Уколико вам воће није слатко, додајте 100г шећера. Кувајте на рингли на средњој температури док се не згусне. Прелијте преко воћа фил и додајте отопљену чоколаду.
Додајте остатак смесе од презли и пеците на 180 степени 40-50 мин, све док не порумени.
Оставите да се охлади и исеците на коцке.
Kurir.rs/ Дневник