light rain
10°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НИКАД ЛАКШЕ до ГОМБОЦА СА ШЉИВАМА Посластица која је једноставна за припрему, а укус враћа у детињство

05.02.2024. 16:35 16:52
Пише:
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Савршена верзија колача "а ла кнедле са шљивама", припрема се у ђувечари и то за час. Никада више вас неће мрзети да обрадујете себе и своје укућане омиљеним десертом.

Састојци за посип од презли:

400г презли

100г шећера

100мл уља или 100г отопљеног путера

Половину смесе поспите на дно ђувечаре, па поређајте воће.

Додајте фил преко воћа који сте направили од:

300мл млека

150г гриза

1 прашка за пециво

100мл уља

1 јајета

Припрема:

Помешајте ове састојке и убаците у 700мл млека. Уколико вам воће није слатко, додајте 100г шећера. Кувајте на рингли на средњој температури док се не згусне. Прелијте преко воћа фил и додајте отопљену чоколаду.

Додајте остатак смесе од презли и пеците на 180 степени 40-50 мин, све док не порумени.

Оставите да се охлади и исеците на коцке.

Kurir.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Кнедле од хлеба

Рецепт дана: Кнедле од хлеба

28.06.2018. 19:01 19:05
УКУСНИЈИ ОД КЛАСИЧНОГ КОЛАЧА или слатке пите: Крамбл од јогурта по једноставном рецепту

УКУСНИЈИ ОД КЛАСИЧНОГ КОЛАЧА или слатке пите: Крамбл од јогурта по једноставном рецепту

29.01.2024. 14:50 15:21