moderate rain
11°C
22.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9952
usd
110.9275
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УКУСНИЈИ ОД КЛАСИЧНОГ КОЛАЧА или слатке пите: Крамбл од јогурта по једноставном рецепту

29.01.2024. 14:50 15:21
Пише:
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Ако не знате шта слатко да припремите за госте или укућане, пробајте с овим преукусним крамблом, за који су вам потребни састојци које сигурно већ имате у својим кухињским ормарићима и фрижидеру.

Спрема се крајње једноставно, а резултат је колач занимљивог изгледа који ћете обожавати да једете.

Састојци за тесто:

400 грама глатког брашна

200 грама маслаца (одстојалог на собној температури)

4 жуманца

Састојци за надев:

 3 чврста јогурта (чаша од 180 или 200 мл)

1 кисела павлака (такођер 180 или 200 мл)

80 грама кукурузног брашна

100 грама шећера

4 беланца

сок од 1 лимуна или нарендана корица 1 лимуна

Припрема пите од јогурта:

 1. Маслац собне температуре убаците у посуду, додајте шећер и миксајте док се не повежу у глатку смесу. Додајте жуманце, па их сједините са смесом. На крају убаците брашно, спатулом мало повежите састојке и затим кратко замесите док не добијете глатку куглу. Ножем је поделите у два једнака дела, сваки замотајте у пластичну фолију и ставите у замрзивач.

2. Након 40 минута, извадите једну половину теста, а другу и даље оставите у замрзивачу. Нарендајте га и распоредите по плеху за печење. Можете га мало стиснути рукама. Ставите плех у рерну загрејану на 180 степени и пеците тесто 15 минута.

3. У међувремену припремите надев. Умутите беланце миксером, додајући мало по мало шећер све док не добијете чврсти снег. У другој посуди сједините јогурт, павлаку, лимунов сок и брашно, па ту смесу улијте у снег и лагано промешајте док се све не споји у компактну крему.

4. Након 15 минута печења извадите доњи део теста ван и не гасите рерну. Прелијте надев преко теста и распоредите. Затим узмите други дио теста из замрзивача, па га нарендајте по надеву. Одмах вратите у рерну и пеците око 40-так минута, све док горњи део пите не поприми златножуту боју. Извадите питу из рерне, а кад се у потпуности охлади, можете по њој посипати мало шећера у праху

Kurir.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
ОВУ ПОСЛАСТИЦУ ЈЕ ОБОЖАВАЛА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА Титов колач буди носталгију; Рецепт је чуван као строга тајна (ВИДЕО)

ОВУ ПОСЛАСТИЦУ ЈЕ ОБОЖАВАЛА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА Титов колач буди носталгију; Рецепт је чуван као строга тајна (ВИДЕО)

19.12.2023. 22:11 22:21
Лепи мали воштани колачи

Лепи мали воштани колачи

24.05.2020. 17:29 17:33
ОВИМ КРЕМАСТИМ десертом су жене "ЛЕЧИЛЕ" БЕЗВОЉНЕ МУЖЕВЕ пре 500 година, потребна су само 3 састојка

ОВИМ КРЕМАСТИМ десертом су жене "ЛЕЧИЛЕ" БЕЗВОЉНЕ МУЖЕВЕ пре 500 година, потребна су само 3 састојка

27.08.2023. 16:59 17:19