Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NIKAD LAKŠE do GOMBOCA SA ŠLJIVAMA Poslastica koja je jednostavna za pripremu, a ukus vraća u detinjstvo

05.02.2024. 16:35 16:52
Piše:
Foto: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Savršena verzija kolača "a la knedle sa šljivama", priprema se u đuvečari i to za čas. Nikada više vas neće mrzeti da obradujete sebe i svoje ukućane omiljenim desertom.

Sastojci za posip od prezli:

400g prezli

100g šećera

100ml ulja ili 100g otopljenog putera

Polovinu smese pospite na dno đuvečare, pa poređajte voće.

Dodajte fil preko voća koji ste napravili od:

300ml mleka

150g griza

1 praška za pecivo

100ml ulja

1 jajeta

Priprema:

Pomešajte ove sastojke i ubacite u 700ml mleka. Ukoliko vam voće nije slatko, dodajte 100g šećera. Kuvajte na ringli na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Prelijte preko voća fil i dodajte otopljenu čokoladu.

Dodajte ostatak smese od prezli i pecite na 180 stepeni 40-50 min, sve dok ne porumeni.

Ostavite da se ohladi i isecite na kocke.

Kurir.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Knedle od hleba

Recept dana: Knedle od hleba

28.06.2018. 19:01 19:05
UKUSNIJI OD KLASIČNOG KOLAČA ili slatke pite: Krambl od jogurta po jednostavnom receptu

UKUSNIJI OD KLASIČNOG KOLAČA ili slatke pite: Krambl od jogurta po jednostavnom receptu

29.01.2024. 14:50 15:21