NIKAD LAKŠE do GOMBOCA SA ŠLJIVAMA Poslastica koja je jednostavna za pripremu, a ukus vraća u detinjstvo
05.02.2024.
16:35
16:52
Komentari (0)
Savršena verzija kolača "a la knedle sa šljivama", priprema se u đuvečari i to za čas. Nikada više vas neće mrzeti da obradujete sebe i svoje ukućane omiljenim desertom.
Sastojci za posip od prezli:
400g prezli
100g šećera
100ml ulja ili 100g otopljenog putera
Polovinu smese pospite na dno đuvečare, pa poređajte voće.
Dodajte fil preko voća koji ste napravili od:
300ml mleka
150g griza
1 praška za pecivo
100ml ulja
1 jajeta
Priprema:
Pomešajte ove sastojke i ubacite u 700ml mleka. Ukoliko vam voće nije slatko, dodajte 100g šećera. Kuvajte na ringli na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Prelijte preko voća fil i dodajte otopljenu čokoladu.
Dodajte ostatak smese od prezli i pecite na 180 stepeni 40-50 min, sve dok ne porumeni.
Ostavite da se ohladi i isecite na kocke.
Kurir.rs/ Dnevnik