НЕОДОЉИВО КРЕМАСТЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ Савршен рецепт за освежавајући чоколадни десерт
Ледене коцке су савршен избор за љубитеље чоколаде који траже освежавајући, али истовремено и изузетно укусан десерт. Са слојем чоколадног бисквита, кремастим маскарпоне филом и глатким чоколадним ганашем, овај десерт ће вас освојити на први залогај и учинити сваку прилику посебном.
Састојци:
За бисквит:
• 3 јајета
• 150 г шећера
• прстохват соли
• 1 кесица ванилин шећера
• 80 мл уља
• 200 мл млека
• 190 г брашна
• 1 кашика какаоа
• 1 кесица прашка за пециво
За прелив:
• 200 мл чоколадног млека
За фил:
• 300 мл слатке павлаке
• 250 г маскарпонеа
За чоколадни ганаш:
• 180 г црне чоколаде
• 200 мл слатке павлаке
Припрема:
Ледене коцке су један од оних колача који освајају на први залогај – сочан чоколадни бисквит натопљен млеком, богат маскарпоне фил и прелив од чоколадног ганаша стварају савршену комбинацију укуса и текстура. Овај десерт је једноставан за припрему, неодољиво кремаст и освежавајућ, идеалан за све љубитеље чоколаде.
Савети за савршене Ледене коцке
Користите квалитетну црну чоколаду за ганаш – то ће колачу дати богат и интензиван укус.
Добро расхладите колач пре сечења, тако ће се слојеви лепо стегнути и лакше ћете добити уредне коцке.
Припрема бисквита:
Загрејте рерну на 180°Ц (или 175°Ц ако користите вентилатор). Калуп обложите папиром за печење. У посуди умутите јаја, шећер, прстохват соли и ванилин шећер док не постану пенаста и светла. Додајте уље и млеко, па наставите да мутите. Просејте брашно, какао и прашак за пециво, па их постепено додајте у смесу и лагано сједините миксером на најмањој брзини. Сипајте смесу у припремљени калуп и пеците око 20 минута. Проверите чачкалицом – ако изађе сува, бисквит је готов. Оставите бисквит да се потпуно охлади, а затим га натопите чоколадним млеком.
Припрема фила:
Умутите слатку павлаку док не постане чврста. Додајте маскарпоне сир и лагано сједините миксером на најмањој брзини. Премажите фил преко охлађеног и натопљеног бисквита.
Припрема чоколадног ганаша:
Загрејте слатку павлаку до тачке кључања (али немојте да проври). Додајте ситно исецкану црну чоколаду и мешајте док не добијете глатку и сјајну смесу. Оставите да се мало прохлади, затим пажљиво прелијте преко фила.
Ставите колач у фрижидер најмање 2 сата да се стегне. Сеците на коцке и послужите хладно.