scattered clouds
11°C
30.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕОДОЉИВО КРЕМАСТЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ Савршен рецепт за освежавајући чоколадни десерт

27.03.2025. 20:29 20:36
Пише:
Извор:
Stvarukusa/Дневник
kocke
Фото: youtube prinstcrin/Irma's Sofra

Ледене коцке су савршен избор за љубитеље чоколаде који траже освежавајући, али истовремено и изузетно укусан десерт. Са слојем чоколадног бисквита, кремастим маскарпоне филом и глатким чоколадним ганашем, овај десерт ће вас освојити на први залогај и учинити сваку прилику посебном.

Састојци:

За бисквит:

           3 јајета

           150 г шећера

           прстохват соли

           1 кесица ванилин шећера

           80 мл уља 

           200 мл млека

           190 г брашна

           1 кашика какаоа

           1 кесица прашка за пециво

За прелив:

           200 мл чоколадног млека

За фил:

           300 мл слатке павлаке

           250 г маскарпонеа

За чоколадни ганаш:

           180 г црне чоколаде

           200 мл слатке павлаке

Припрема:

Ледене коцке су један од оних колача који освајају на први залогај – сочан чоколадни бисквит натопљен млеком, богат маскарпоне фил и прелив од чоколадног ганаша стварају савршену комбинацију укуса и текстура. Овај десерт је једноставан за припрему, неодољиво кремаст и освежавајућ, идеалан за све љубитеље чоколаде.

Савети за савршене Ледене коцке

Користите квалитетну црну чоколаду за ганаш – то ће колачу дати богат и интензиван укус.

Добро расхладите колач пре сечења, тако ће се слојеви лепо стегнути и лакше ћете добити уредне коцке.

 

 

Припрема бисквита: 

Загрејте рерну на 180°Ц (или 175°Ц ако користите вентилатор). Калуп обложите папиром за печење. У посуди умутите јаја, шећер, прстохват соли и ванилин шећер док не постану пенаста и светла. Додајте уље и млеко, па наставите да мутите. Просејте брашно, какао и прашак за пециво, па их постепено додајте у смесу и лагано сједините миксером на најмањој брзини. Сипајте смесу у припремљени калуп и пеците око 20 минута. Проверите чачкалицом – ако изађе сува, бисквит је готов. Оставите бисквит да се потпуно охлади, а затим га натопите чоколадним млеком.

Припрема фила: 

Умутите слатку павлаку док не постане чврста. Додајте маскарпоне сир и лагано сједините миксером на најмањој брзини. Премажите фил преко охлађеног и натопљеног бисквита.

Припрема чоколадног ганаша:

Загрејте слатку павлаку до тачке кључања (али немојте да проври). Додајте ситно исецкану црну чоколаду и мешајте док не добијете глатку и сјајну смесу. Оставите да се мало прохлади, затим пажљиво прелијте преко фила.

Ставите колач у фрижидер најмање 2 сата да се стегне. Сеците на коцке и послужите хладно.

Извор:
Stvarukusa/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар