Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАШЕ БАКЕ СУ ИХ ПРАВИЛЕ: Крушке у сирупу, најбоља посна посластица

30.05.2024. 13:54 14:07
Пише:
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Брзо, лако и једноставно се засладите...

 

Састојци

1 кг тврдих крушака

100 г шећера

1 кесица ванилин шећера

Начин припреме

Крушке ољуштити, пресећи на пола и извадити семенке. Сложити их у посуду тако да расеченим делом буду приљубљене за дно.

Посути шећером и налити водом до половине. Поклопити посуду или је прекрити фолијом. Оставити на сасвим тихој ватри 30 минута.

Кад се скине фолија или поклопац, крушке се поспу са ванилиним шећером.

Затим се изваде на посебан плато да се хладе, сируп се сачува и њиме се преливају охлађене крушке пре служења.

Krstarica.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
 ЗАШТО СЕ „ПАДА” БАШ СА КРУШКЕ Порекло ове изреке везује се за зле ствари, а ево због чега

 ЗАШТО СЕ „ПАДА” БАШ СА КРУШКЕ Порекло ове изреке везује се за зле ствари, а ево због чега

08.02.2024. 15:40 16:07
НЕВЕРОВАТАН РЕЦЕПТ ЗА ЗДРАВ БАКИН КОЛАЧ Мали златни комадићи радости

НЕВЕРОВАТАН РЕЦЕПТ ЗА ЗДРАВ БАКИН КОЛАЧ Мали златни комадићи радости

13.05.2024. 21:18 21:26
БРАУНИ СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Посни колач ГОТОВ ЗА САМО 20 МИНУТА

БРАУНИ СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Посни колач ГОТОВ ЗА САМО 20 МИНУТА

17.04.2024. 09:48 09:58