НАШЕ БАКЕ СУ ИХ ПРАВИЛЕ: Крушке у сирупу, најбоља посна посластица
30.05.2024.
13:54
14:07
Коментари (0)
Брзо, лако и једноставно се засладите...
Састојци
1 кг тврдих крушака
100 г шећера
1 кесица ванилин шећера
Начин припреме
Крушке ољуштити, пресећи на пола и извадити семенке. Сложити их у посуду тако да расеченим делом буду приљубљене за дно.
Посути шећером и налити водом до половине. Поклопити посуду или је прекрити фолијом. Оставити на сасвим тихој ватри 30 минута.
Кад се скине фолија или поклопац, крушке се поспу са ванилиним шећером.
Затим се изваде на посебан плато да се хладе, сируп се сачува и њиме се преливају охлађене крушке пре служења.
Krstarica.rs/ Дневник