Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAŠE BAKE SU IH PRAVILE: Kruške u sirupu, najbolja posna poslastica

30.05.2024. 13:54 14:07
Piše:
Izvor: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Brzo, lako i jednostavno se zasladite...

 

Sastojci

1 kg tvrdih krušaka

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

Način pripreme

Kruške oljuštiti, preseći na pola i izvaditi semenke. Složiti ih u posudu tako da rasečenim delom budu priljubljene za dno.

Posuti šećerom i naliti vodom do polovine. Poklopiti posudu ili je prekriti folijom. Ostaviti na sasvim tihoj vatri 30 minuta.

Kad se skine folija ili poklopac, kruške se pospu sa vanilinim šećerom.

Zatim se izvade na poseban plato da se hlade, sirup se sačuva i njime se prelivaju ohlađene kruške pre služenja.

Krstarica.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
 ZAŠTO SE „PADA” BAŠ SA KRUŠKE Poreklo ove izreke vezuje se za zle stvari, a evo zbog čega

 ZAŠTO SE „PADA” BAŠ SA KRUŠKE Poreklo ove izreke vezuje se za zle stvari, a evo zbog čega

08.02.2024. 15:40 16:07
NEVEROVATAN RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ Mali zlatni komadići radosti

NEVEROVATAN RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ Mali zlatni komadići radosti

13.05.2024. 21:18 21:26
BRAUNI SA SUVIM GROŽĐEM: Posni kolač GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA

BRAUNI SA SUVIM GROŽĐEM: Posni kolač GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA

17.04.2024. 09:48 09:58