НАПРАВИТЕ ЗДРАВИЈУ ВЕРЗИЈУ КЕЧАПА Укус ће вас одушевити; Не може да се пореди са куповним
У времену када се све више људи окреће домаћим производима и здравијем начину живота и прављење домаћег кечапа постаје све популарније.
За све љубитеље овог сласног додатка, доносимо вам једноставан и укусан рецепт који ће вас одушевити.
Зашто куповати индустријски кечап пун адитива када можете направити свој, домаћи кечап, богат укусима и без непотребних конзерванса?
Потребни састојци:
- 2 кг зрелих парадајза
- 1 велика главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 зелена паприка
- 100 мл јабуковог сирћета
- 100 г шећера
- 1 кашика соли
- 1 кашичица млевеног црног бибера
- 1 кашичица млевеног чилија (опционо)
- 1 кашика сенфа
Припрема:
Парадајз оперите и исецкајте на ситне комаде. Црни лук, бели лук и зелену паприку ситно исецкајте.
У великом лонцу, ставите парадајз, црни лук, бели лук и зелену паприку. Кувајте на средњој ватри док поврће не омекша, око 30 минута.
Када поврће омекша, измешајте све у блендеру или користите ручни блендер, док не добијете глатку смесу.
Додајте јабуково сирће, шећер, со, млевени бибер, чили и сенф. Мешајте добро и кувајте на лаганој ватри још 45-60 минута, док кечап не достигне жељену густину.
Врућ кечап сипајте у стерилисане стакленке и затворите. Оставите да се охлади на собној температури, а затим чувајте у фрижидеру.
Овај рецепт за домаћи кечап ће вас сигурно одушевити својим богатим укусом и свежином. Савршен је као додатак различитим јелима или као сос за ваше омиљене грицкалице. Испробајте овај рецепт и уживајте у укусу домаће кухиње!