Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ ЗДРАВИЈУ ВЕРЗИЈУ КЕЧАПА Укус ће вас одушевити; Не може да се пореди са куповним

02.07.2024. 13:48 13:58
Пише:
Извор: ilustracija/pixabay

У времену када се све више људи окреће домаћим производима и здравијем начину живота и прављење домаћег кечапа постаје све популарније.

За све љубитеље овог сласног додатка, доносимо вам једноставан и укусан рецепт који ће вас одушевити.

Зашто куповати индустријски кечап пун адитива када можете направити свој, домаћи кечап, богат укусима и без непотребних конзерванса?

Потребни састојци:

- 2 кг зрелих парадајза

- 1 велика главица црног лука

- 2 чена белог лука

- 1 зелена паприка

- 100 мл јабуковог сирћета

- 100 г шећера

- 1 кашика соли

- 1 кашичица млевеног црног бибера

- 1 кашичица млевеног чилија (опционо)

- 1 кашика сенфа

Припрема: 

Парадајз оперите и исецкајте на ситне комаде. Црни лук, бели лук и зелену паприку ситно исецкајте.

У великом лонцу, ставите парадајз, црни лук, бели лук и зелену паприку. Кувајте на средњој ватри док поврће не омекша, око 30 минута.

Када поврће омекша, измешајте све у блендеру или користите ручни блендер, док не добијете глатку смесу.

Додајте јабуково сирће, шећер, со, млевени бибер, чили и сенф. Мешајте добро и кувајте на лаганој ватри још 45-60 минута, док кечап не достигне жељену густину.

Врућ кечап сипајте у стерилисане стакленке и затворите. Оставите да се охлади на собној температури, а затим чувајте у фрижидеру.

Овај рецепт за домаћи кечап ће вас сигурно одушевити својим богатим укусом и свежином. Савршен је као додатак различитим јелима или као сос за ваше омиљене грицкалице. Испробајте овај рецепт и уживајте у укусу домаће кухиње!

Аутор:
Пошаљите коментар
Преживео 24 дана на пучини с бочицом кечапа, луком у праху и коцкама супе

Преживео 24 дана на пучини с бочицом кечапа, луком у праху и коцкама супе

20.01.2023. 20:55 20:55