Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE ZDRAVIJU VERZIJU KEČAPA Ukus će vas oduševiti; Ne može da se poredi sa kupovnim

02.07.2024. 13:48 13:58
Piše:
Izvor: ilustracija/pixabay

U vremenu kada se sve više ljudi okreće domaćim proizvodima i zdravijem načinu života i pravljenje domaćeg kečapa postaje sve popularnije.

Za sve ljubitelje ovog slasnog dodatka, donosimo vam jednostavan i ukusan recept koji će vas oduševiti.

Zašto kupovati industrijski kečap pun aditiva kada možete napraviti svoj, domaći kečap, bogat ukusima i bez nepotrebnih konzervansa?

Potrebni sastojci:

- 2 kg zrelih paradajza

- 1 velika glavica crnog luka

- 2 čena belog luka

- 1 zelena paprika

- 100 ml jabukovog sirćeta

- 100 g šećera

- 1 kašika soli

- 1 kašičica mlevenog crnog bibera

- 1 kašičica mlevenog čilija (opciono)

- 1 kašika senfa

Priprema: 

Paradajz operite i iseckajte na sitne komade. Crni luk, beli luk i zelenu papriku sitno iseckajte.

U velikom loncu, stavite paradajz, crni luk, beli luk i zelenu papriku. Kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša, oko 30 minuta.

Kada povrće omekša, izmešajte sve u blenderu ili koristite ručni blender, dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte jabukovo sirće, šećer, so, mleveni biber, čili i senf. Mešajte dobro i kuvajte na laganoj vatri još 45-60 minuta, dok kečap ne dostigne željenu gustinu.

Vruć kečap sipajte u sterilisane staklenke i zatvorite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim čuvajte u frižideru.

Ovaj recept za domaći kečap će vas sigurno oduševiti svojim bogatim ukusom i svežinom. Savršen je kao dodatak različitim jelima ili kao sos za vaše omiljene grickalice. Isprobajte ovaj recept i uživajte u ukusu domaće kuhinje!

Autor:
Pošaljite komentar
Preživeo 24 dana na pučini s bočicom kečapa, lukom u prahu i kockama supe

Preživeo 24 dana na pučini s bočicom kečapa, lukom u prahu i kockama supe

20.01.2023. 20:55 20:55