light snow
0°C
15.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1442
usd
114.2982
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕНЕ КИФЛИЦЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА Укусан оброк који може да траје два дана

15.01.2025. 10:05 10:14
Пише:
Извор:
србија данас
кифлице
Фото: printscreen/Youtube/Kuhinja Валентина Машковић

Ако сте у потрази за брзим и једноставним рецептом за савршен доручак, ове кифлице су прави избор!

Нема чекања да тесто нарасте, а резултат је невероватно мекано, пахуљасто и сочно тесто које остаје свеже и до два дана. 

Ове кифлице ће вас одушевити својом брзином и једноставношћу, а у исто време и богатством укуса! Идеалне су за ужурбана јутра, када желите укусан оброк без пуно труда – и сигурни смо да ће свима, без изузетка, успети из прве!

Састојци:

  • 500 грама брашна
  • 1 кесица сувог квасца
  • чаша јогурта
  • чаша млека
  • 100 милилитара уља
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кесица прашка за пециво

За премазивање:

  • жуманце
  • сусам

Припрема:

Има ли ишта лепше него кад дом замирише на свеже домаће кифлице. Још ако се брзински праве, попут ових у наставку, онда вам не преостаје ништа друго него да испробате рецепт.

У млако млеко ставите квасац и шећер па сачекајте мало да се активира. Затим додајте постепено брашно и све остале састојке и замесите тесто. Поделите тесто на 2 јуфке, растањите оклагијом у круг па исеците на троуглове. Пуните по жељи и мотајте кифлице. Пре печења их премажите жуманцетом и поспите сусамом. Пеците их у загрејаној рерни на 180 степени Целзјусових 20 минута.

Извор:
србија данас
Пише:
Пошаљите коментар