САВРШЕНЕ КИФЛИЦЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА Укусан оброк који може да траје два дана
Ако сте у потрази за брзим и једноставним рецептом за савршен доручак, ове кифлице су прави избор!
Нема чекања да тесто нарасте, а резултат је невероватно мекано, пахуљасто и сочно тесто које остаје свеже и до два дана.
Ове кифлице ће вас одушевити својом брзином и једноставношћу, а у исто време и богатством укуса! Идеалне су за ужурбана јутра, када желите укусан оброк без пуно труда – и сигурни смо да ће свима, без изузетка, успети из прве!
Састојци:
- 500 грама брашна
- 1 кесица сувог квасца
- чаша јогурта
- чаша млека
- 100 милилитара уља
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 кесица прашка за пециво
За премазивање:
- жуманце
- сусам
Припрема:
Има ли ишта лепше него кад дом замирише на свеже домаће кифлице. Још ако се брзински праве, попут ових у наставку, онда вам не преостаје ништа друго него да испробате рецепт.
У млако млеко ставите квасац и шећер па сачекајте мало да се активира. Затим додајте постепено брашно и све остале састојке и замесите тесто. Поделите тесто на 2 јуфке, растањите оклагијом у круг па исеците на троуглове. Пуните по жељи и мотајте кифлице. Пре печења их премажите жуманцетом и поспите сусамом. Пеците их у загрејаној рерни на 180 степени Целзјусових 20 минута.