Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠENE KIFLICE ZA MANJE OD POLA SATA Ukusan obrok koji može da traje dva dana

15.01.2025. 10:05 10:14
Piše:
Izvor:
srbija danas
кифлице
Foto: printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim receptom za savršen doručak, ove kiflice su pravi izbor!

Nema čekanja da testo naraste, a rezultat je neverovatno mekano, pahuljasto i sočno testo koje ostaje sveže i do dva dana. 

Ove kiflice će vas oduševiti svojom brzinom i jednostavnošću, a u isto vreme i bogatstvom ukusa! Idealne su za užurbana jutra, kada želite ukusan obrok bez puno truda – i sigurni smo da će svima, bez izuzetka, uspeti iz prve!

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • čaša jogurta
  • čaša mleka
  • 100 mililitara ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Za premazivanje:

  • žumance
  • susam

Priprema:

Ima li išta lepše nego kad dom zamiriše na sveže domaće kiflice. Još ako se brzinski prave, poput ovih u nastavku, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da isprobate recept.

U mlako mleko stavite kvasac i šećer pa sačekajte malo da se aktivira. Zatim dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke i zamesite testo. Podelite testo na 2 jufke, rastanjite oklagijom u krug pa isecite na trouglove. Punite po želji i motajte kiflice. Pre pečenja ih premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzjusovih 20 minuta.

Izvor:
srbija danas
Piše:
Pošaljite komentar