SAVRŠENE KIFLICE ZA MANJE OD POLA SATA Ukusan obrok koji može da traje dva dana
Ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim receptom za savršen doručak, ove kiflice su pravi izbor!
Nema čekanja da testo naraste, a rezultat je neverovatno mekano, pahuljasto i sočno testo koje ostaje sveže i do dva dana.
Ove kiflice će vas oduševiti svojom brzinom i jednostavnošću, a u isto vreme i bogatstvom ukusa! Idealne su za užurbana jutra, kada želite ukusan obrok bez puno truda – i sigurni smo da će svima, bez izuzetka, uspeti iz prve!
Sastojci:
- 500 grama brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- čaša jogurta
- čaša mleka
- 100 mililitara ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Za premazivanje:
- žumance
- susam
Priprema:
Ima li išta lepše nego kad dom zamiriše na sveže domaće kiflice. Još ako se brzinski prave, poput ovih u nastavku, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da isprobate recept.
U mlako mleko stavite kvasac i šećer pa sačekajte malo da se aktivira. Zatim dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke i zamesite testo. Podelite testo na 2 jufke, rastanjite oklagijom u krug pa isecite na trouglove. Punite po želji i motajte kiflice. Pre pečenja ih premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzjusovih 20 minuta.