Направите савршену славску торту! НАЈСТАРИЈИ РЕЦЕПТ за чоколадно-лешникову посластицу која се прави за Светог Јована
Савршена славска посластица која се прави лако, а уједно је и најстарији рецепт за торту
Састојци:
За једну кору је потребно (спремају се три)
3 јаја
4 кашике шећера
2 кашике брашна
1 кашика хладне воде
1 кашика уља
4 кашика печених и бланшираних лешника
пола кесице прашка за пециво
Фил:
6 јаја
5 кашика шећера
200гр чоколаде за кување
250гр путера или маргарина
100гр шећера у праху
Прелив за коре:
200мл воде
9 кашика шећера
Припрема: Умутити јаја са шећером, па додати мало хладне воде и уља, умутити. Додати брашно и прашак за пециво па умутити. Додати на крају лешнике и пећи у рерни.
Фил правите тако што умутите јаја и шећер на пари, па додате чокоалду док се све не растопи и укува. Склоните са рингле па у то умутите путер са шећером у глатку смесу.
Сваку кору залијете са водом и шећером и потом филујете.