Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Митровдански рецепт НАПРАВИТЕ ОВО ПОСНО ПРЕДЈЕЛО, ОДУШЕВИЋЕТЕ ГОСТЕ, главни састојак СВЕЖ КУПУС

08.11.2024. 08:33 09:11
Пише:
пита
Фото: Youtube printscreen/Bourek

Митровдан ове године пада у петак, и на већини славских трпеза налази се посна храна.

И док је риба главно јело, предјело може представљати проблем.

Зато можете да припремите ове посне питице од свежег купуса.

Потребно је:

  • 1 паковање кора
  • 300г ренданог купуса
  • 1дцл уља
  • 2дцл воде
  • 200г посног ренданог сира
  • Со, бибер
  • 1 дцл млека од соје

У посуду ставите посни сир, купус, млеко од соје, па све промешајте. 

Пита
Фото: Дневник, И. Р.

Додајте со и бибер.

Науљите тепсију, па ређајте коре тако што ћете на две ставити само попрскано уљем и водом. 

На трећу кору распоредите смесу па завијте у ролат. Направите тако ролате док не потрошите састојке. 

Премажите их уљем и пеците у загрејаној рерни на 200 степени пола сата. 

Служите топле.
 

Извор:
Дневник, И. Р.
Пише:
Пошаљите коментар