Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mitrovdanski recept NAPRAVITE OVO POSNO PREDJELO, ODUŠEVIĆETE GOSTE, glavni sastojak SVEŽ KUPUS

08.11.2024. 08:33 09:11
Piše:
пита
Foto: Youtube printscreen/Bourek

Mitrovdan ove godine pada u petak, i na većini slavskih trpeza nalazi se posna hrana.

I dok je riba glavno jelo, predjelo može predstavljati problem.

Zato možete da pripremite ove posne pitice od svežeg kupusa.

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora
  • 300g rendanog kupusa
  • 1dcl ulja
  • 2dcl vode
  • 200g posnog rendanog sira
  • So, biber
  • 1 dcl mleka od soje

U posudu stavite posni sir, kupus, mleko od soje, pa sve promešajte. 

Пита
Foto: Dnevnik, I. R.

Dodajte so i biber.

Nauljite tepsiju, pa ređajte kore tako što ćete na dve staviti samo poprskano uljem i vodom. 

Na treću koru rasporedite smesu pa zavijte u rolat. Napravite tako rolate dok ne potrošite sastojke. 

Premažite ih uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. 

Služite tople.
 

Izvor:
Dnevnik, I. R.
Piše:
Pošaljite komentar