clear sky
16°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МАГИЧНИ СЛАДОЛЕД из кесе за замрзивач: Прави се за 10 минута, нико му неће одолети!

16.06.2024. 11:58 12:05
Пише:
Извор: Pixabay.com

Ако желите да се засладите и расхладите без одласка у продавницу, обавезно пробајте овај домаћи сладолед.

Кремасте ледене посластице главни су слаткиш у врелим летњим данима, а овај брзи рецепт допашће се и успеће и онима који нису вични у кулинарству.

Састојци:

2 супене кашике шећера

шоља (200мл) млека

1/2 кафене кашичице екстракта ваниле

чоколадне мрвице или дробљени чоколадни кекс

1/2 шоље соли (може камена)

лед

кеса са патент-затварачем (4л)

кеса са патент-затварачем (2л)

Припрема

Промешајте шећер, млеко и екстракт ваниле. Додајте чоколадне мрвице или дробљени чоколадни кекс. Ставите смесу у мању кесу, и уверите се да је добро затворена.

Сада мало магије: со и лед такође промешајте и сместите у већу кесу.

Сада мању кесу са смесом млека и шећера сместите у већу, са смесом леда и соли.

Добро затворите и почните да тресете око 5-8 минута.

Ваш десерт је готов!

Хладном водом исперите кесу са готовим сладоледом, да би се испрали остаци соли са спољне стране кесе.

Отворите кесу и уживајте у посластици!

Krstarica.rs/ Дневник

 

Аутор:
Пошаљите коментар
БАКИН РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД: Познати укус детињства ћете одмах препознати

БАКИН РЕЦЕПТ ЗА СЛАДОЛЕД: Познати укус детињства ћете одмах препознати

15.06.2024. 11:50 11:54
ОТКРИЈТЕ ТАЈНУ НАЈКРЕМАСТИЈЕГ ДОМАЋЕГ СЛАДОЛЕДА Једноставан рецепт који ће вас одушевити

ОТКРИЈТЕ ТАЈНУ НАЈКРЕМАСТИЈЕГ ДОМАЋЕГ СЛАДОЛЕДА Једноставан рецепт који ће вас одушевити

08.06.2024. 13:35 13:44
НАЈБОЉИ СЛАДОЛЕД КОЈИ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Потребна само 3 састојка

НАЈБОЉИ СЛАДОЛЕД КОЈИ СТЕ ИКАД ПРОБАЛИ: Потребна само 3 састојка

18.05.2024. 14:52 15:00