ОТКРИЈТЕ ТАЈНУ НАЈКРЕМАСТИЈЕГ ДОМАЋЕГ СЛАДОЛЕДА Једноставан рецепт који ће вас одушевити

Лето је на прагу, температуре расту, и сви траже освежење!
1
Фото: ilustracija/pixabay

Заборавите на куповне варијанте и пробајте овај рецепт за домаћи сладолед који ће вас одушевити својом кремастом текстуром и богатим укусом. Припрема је једноставна, а резултат неодољив! Ево како да направите најбољи домаћи сладолед који ћете икада пробати.
 

Састојци:

500 мл пуномасног млека

250 мл павлаке за шлаг

150 г шећера

5 жуманаца

1 ванилин шећер или 1 кашичица екстракта ваниле

Прстохват соли

100 г омиљеног додатка (чоколада, воће, орашасти плодови, карамел)

Припрема:

Загрејте млеко и павлаку: У средње великој шерпи, загрејте млеко и павлаку на средње јакој ватри док не почну да кључају. Смањите ватру и оставите да лагано крчка.

Припремите жуманца: У великој посуди, помешајте жуманца, шећер, ванилин шећер и прстохват соли. Мутите док смеса не постане светла и пенаста.

Сједините смесе: Постепено додајте топлу мешавину млека и павлаке у смесу са жуманцима, непрестано мешајући како бисте спречили да се јаја скувају. Вратите све заједно у шерпу.

Кување крем: Кувајте на ниској ватри, непрестано мешајући, док смеса не постане густа и обложена кашиком (немојте дозволити да проври).

Хлађење: Склоните шерпу с ватре и процедите смесу кроз сито у чисту посуду како бисте уклонили све евентуалне грудвице. Оставите да се потпуно охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата (најбоље преко ноћи).

Додавање укуса: Након што се смеса охлади, додајте омиљени додатак (исецкана чоколада, свеже или сушено воће, карамел, орашасти плодови).

Када је сладолед спреман, послужите га у корнетима или чинијама, декорисаног додатним чоколадним мрвицама, воћем или преливом по жељи.

Овај рецепт за домаћи сладолед је савршен за топле летње дане и гарантује осмех на лицима ваших 

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести