ОТКРИЈТЕ ТАЈНУ НАЈКРЕМАСТИЈЕГ ДОМАЋЕГ СЛАДОЛЕДА Једноставан рецепт који ће вас одушевити
Лето је на прагу, температуре расту, и сви траже освежење!
Заборавите на куповне варијанте и пробајте овај рецепт за домаћи сладолед који ће вас одушевити својом кремастом текстуром и богатим укусом. Припрема је једноставна, а резултат неодољив! Ево како да направите најбољи домаћи сладолед који ћете икада пробати.
Састојци:
500 мл пуномасног млека
250 мл павлаке за шлаг
150 г шећера
5 жуманаца
1 ванилин шећер или 1 кашичица екстракта ваниле
Прстохват соли
100 г омиљеног додатка (чоколада, воће, орашасти плодови, карамел)
Припрема:
Загрејте млеко и павлаку: У средње великој шерпи, загрејте млеко и павлаку на средње јакој ватри док не почну да кључају. Смањите ватру и оставите да лагано крчка.
Припремите жуманца: У великој посуди, помешајте жуманца, шећер, ванилин шећер и прстохват соли. Мутите док смеса не постане светла и пенаста.
Сједините смесе: Постепено додајте топлу мешавину млека и павлаке у смесу са жуманцима, непрестано мешајући како бисте спречили да се јаја скувају. Вратите све заједно у шерпу.
Кување крем: Кувајте на ниској ватри, непрестано мешајући, док смеса не постане густа и обложена кашиком (немојте дозволити да проври).
Хлађење: Склоните шерпу с ватре и процедите смесу кроз сито у чисту посуду како бисте уклонили све евентуалне грудвице. Оставите да се потпуно охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата (најбоље преко ноћи).
Додавање укуса: Након што се смеса охлади, додајте омиљени додатак (исецкана чоколада, свеже или сушено воће, карамел, орашасти плодови).
Када је сладолед спреман, послужите га у корнетима или чинијама, декорисаног додатним чоколадним мрвицама, воћем или преливом по жељи.
Овај рецепт за домаћи сладолед је савршен за топле летње дане и гарантује осмех на лицима ваших