Лубеница је најлепша кад је хладна и слатка, али ЈЕСТЕ ЛИ ЈЕ НЕКАД ЈЕЛИ СЛАНУ? Пробајте је уз ПИЛЕЋЕ РАЖЊИЋЕ
15.06.2024.
13:52
14:04
Коментари (0)
Љубитељи воћа једва чекају лето да могу да уживају у хладној, слаткој лубеници.
Ипак, иако обилује шећерима, лубеница је уствари поврће, јер припада породици тикава. Зато не чуди што се јако лепо може спремити и у сланим јелима. Ево једног рецепта.
Слана лубеница с пилетином
Потребно вам је:
пола средње лубенице,
2 комада белог пилећег меса,
рукола или мало сецкане зелене салате
рузмарин,
балзамико сирће,
со, бибер
мало јачег белог сира, фете или козијег
Начин припреме:
Исеците садржину лубенице на коцкице. У међувремену зачините месо и грилујте га на тигању, па исеците. На тањир ставите сецкану зелену салату, преко ње ставите пулетину, одозго сецкану лубеницу и све украсите мрвљеним сиром. Посолите, побиберите и зачините балзамико сирћетом