Lubenica je najlepša kad je hladna i slatka, ali JESTE LI JE NEKAD JELI SLANU? Probajte je uz PILEĆE RAŽNJIĆE
15.06.2024.
13:52
14:04
Komentari (0)
Ljubitelji voća jedva čekaju leto da mogu da uživaju u hladnoj, slatkoj lubenici.
Ipak, iako obiluje šećerima, lubenica je ustvari povrće, jer pripada porodici tikava. Zato ne čudi što se jako lepo može spremiti i u slanim jelima. Evo jednog recepta.
Slana lubenica s piletinom
Potrebno vam je:
pola srednje lubenice,
2 komada belog pilećeg mesa,
rukola ili malo seckane zelene salate
ruzmarin,
balzamiko sirće,
so, biber
malo jačeg belog sira, fete ili kozijeg
Način pripreme:
Isecite sadržinu lubenice na kockice. U međuvremenu začinite meso i grilujte ga na tiganju, pa isecite. Na tanjir stavite seckanu zelenu salatu, preko nje stavite puletinu, odozgo seckanu lubenicu i sve ukrasite mrvljenim sirom. Posolite, pobiberite i začinite balzamiko sirćetom