КОЛАЧ КОГА НИКАД ДОСТА: Спој мака, кекса и беле чоколаде је просто ЧАРОБАН
Овај слаткиш се толико брзо и лако спрема, а укус му је такав да ћете желети да га правите сваки дан
Уколико имате 10 минута слободног времена направите ову најукуснију плазма торту са маком и белом чоколадом, исплатиће вам се сигурно.
САСТОЈЦИ:
600мл млека
150г шећера
ванилин шећер
4 кашике гриза
200г млевеног мака
150г маслаца
330г млевене плазме
ГЛАЗУРА:
100г беле чоколаде
2 кашике млека
1 кашика уља
ПРИПРЕМА:
У шерпу сипати 600мл млека, 150г шећера, ванилин шећер, гриз и мак па све то измешати.
Затим ставите шерпу на рингу и мешајте сво време док се смеса не згусне.
У смесу додајте 150г маслаца и промешајте, па ставите млевену плазму и све лепо сједините.
Готову смесу распоредите у калуп и оставите у фрижидеру да се охлади и стегне.
У међувремену припремите ганаш од беле чоколаде, тако што ћете истопити чоколаду са мало млека и уља па прелити преко нашег колача и вратити у фрижидер.
Када се колач стегне спреман је за дегустацију. Пријатно!
Stil.rs/ Дневник