KOLAČ KOGA NIKAD DOSTA: Spoj maka, keksa i bele čokolade je prosto ČAROBAN
Ovaj slatkiš se toliko brzo i lako sprema, a ukus mu je takav da ćete želeti da ga pravite svaki dan
Ukoliko imate 10 minuta slobodnog vremena napravite ovu najukusniju plazma tortu sa makom i belom čokoladom, isplatiće vam se sigurno.
SASTOJCI:
600ml mleka
150g šećera
vanilin šećer
4 kašike griza
200g mlevenog maka
150g maslaca
330g mlevene plazme
GLAZURA:
100g bele čokolade
2 kašike mleka
1 kašika ulja
PRIPREMA:
U šerpu sipati 600ml mleka, 150g šećera, vanilin šećer, griz i mak pa sve to izmešati.
Zatim stavite šerpu na ringu i mešajte svo vreme dok se smesa ne zgusne.
U smesu dodajte 150g maslaca i promešajte, pa stavite mlevenu plazmu i sve lepo sjedinite.
Gotovu smesu rasporedite u kalup i ostavite u frižideru da se ohladi i stegne.
U međuvremenu pripremite ganaš od bele čokolade, tako što ćete istopiti čokoladu sa malo mleka i ulja pa preliti preko našeg kolača i vratiti u frižider.
Kada se kolač stegne spreman je za degustaciju. Prijatno!
Stil.rs/ Dnevnik