КО ЋЕ ДА ЧЕКА Брзи уштипци без квасца ПРАВЕ СЕ ЗА ТИЛИ ЧАС, НЕМА СТАЈАЊА ПОРЕД ШПОРЕТА
Велике врућине не спречавају нас да пожелимо неко фино пециво.
Уштипци су право јело за ове прилике јер могу да се једу и са сиром и кечапом, али и с пекмезом и нутелом.
Једини проблем је чекати да се тесто дигне.
Е, не мора. Уштипци с јогуртом истог су укуса као они од хлебног теста, а за њихову припрему требаће вам петнаестак минута.
- 2 јајета
- 13 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 чаша јогурта
- Соли по укусу
Јаја умутите пенасто, са мало соли. Брашно помешајте са пецивом па постепено сипајте у јаја и мутите даље, најбоље жицом за мућење.. На крају, такође постепено, додајте јогурт и умутите још мало, да се направи компактно тесто. Биће лепљиво и мало ређе од оног с квасцем, а такво је и потребно.
Тесто вадите кашиком па спуштајте у врело уље и пржите са свих страна, да добије фину златну боју.. Вадите потом на убрус да се уштипци оцеде од вишка масноће, па послужите док су топли.
Важно је знати да уље треба да је средње температуре, како вам споља не би изгорели, а изнутра остали непечени.
Уживајте у укусу који волите!