KO ĆE DA ČEKA Brzi uštipci bez kvasca PRAVE SE ZA TILI ČAS, NEMA STAJANJA PORED ŠPORETA
Velike vrućine ne sprečavaju nas da poželimo neko fino pecivo.
Uštipci su pravo jelo za ove prilike jer mogu da se jedu i sa sirom i kečapom, ali i s pekmezom i nutelom.
Jedini problem je čekati da se testo digne.
E, ne mora. Uštipci s jogurtom istog su ukusa kao oni od hlebnog testa, a za njihovu pripremu trebaće vam petnaestak minuta.
- 2 jajeta
- 13 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša jogurta
- Soli po ukusu
Jaja umutite penasto, sa malo soli. Brašno pomešajte sa pecivom pa postepeno sipajte u jaja i mutite dalje, najbolje žicom za mućenje.. Na kraju, takođe postepeno, dodajte jogurt i umutite još malo, da se napravi kompaktno testo. Biće lepljivo i malo ređe od onog s kvascem, a takvo je i potrebno.
Testo vadite kašikom pa spuštajte u vrelo ulje i pržite sa svih strana, da dobije finu zlatnu boju.. Vadite potom na ubrus da se uštipci ocede od viška masnoće, pa poslužite dok su topli.
Važno je znati da ulje treba da je srednje temperature, kako vam spolja ne bi izgoreli, a iznutra ostali nepečeni.
Uživajte u ukusu koji volite!