К`О БОСАНСКИ ЛОКУМ Ако волите да се засладите уз кафицу, можете лако справити кекс који подсећа на нека стара добра времена
22.02.2024.
15:52
16:01
Коментари (0)
Ево једноставног рецепта за суви кекс који се буквално топи у устима
Састојци:
*250 г маслаца
*7 кашика уља
*7 кашика шећера
*брашно, по потреби (мораћете да се уздате у сопствену процену)
*шећер у праху
*ванилин шећер
Припрема:
1. Пенасто умутите маслац, уље, шећер и једну кашичицу ванилин шећера. Затим додајте брашно, да буде густо толико да се не распада и добро замесите тесто.
2. Кад се маса уједини, обликовати ваљак дебљине прста, сећи локуме на једнаке делове и ставити их да се суше у рерни на 100 степени (приликом сушења не смеју да пожуте!).
3. Кад се охладе, уваљати у шећер у праху помешан с ванилин шећером.
Kurir.rs/ Дневник