Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

K`O BOSANSKI LOKUM Ako volite da se zasladite uz kaficu, možete lako spraviti keks koji podseća na neka stara dobra vremena

22.02.2024. 15:52 16:01
Piše:
Foto: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Evo jednostavnog recepta za suvi keks koji se bukvalno topi u ustima

 Sastojci:

*250 g maslaca

 *7 kašika ulja

 *7 kašika šećera

*brašno, po potrebi (moraćete da se uzdate u sopstvenu procenu)

 *šećer u prahu

*vanilin šećer

Priprema:

1. Penasto umutite maslac, ulje, šećer i jednu kašičicu vanilin šećera. Zatim dodajte brašno, da bude gusto toliko da se ne raspada i dobro zamesite testo.

2. Kad se masa ujedini, oblikovati valjak debljine prsta, seći lokume na jednake delove i staviti ih da se suše u rerni na 100 stepeni (prilikom sušenja ne smeju da požute!).

3. Kad se ohlade, uvaljati u šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom.

Kurir.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
NAJNEOBIČNIJI DESERT SVIH VREMENA Kad jednom probate ovu tortu, pravićete je svakog Nikoljdana

NAJNEOBIČNIJI DESERT SVIH VREMENA Kad jednom probate ovu tortu, pravićete je svakog Nikoljdana

12.12.2023. 13:23 14:24