K`O BOSANSKI LOKUM Ako volite da se zasladite uz kaficu, možete lako spraviti keks koji podseća na neka stara dobra vremena
22.02.2024.
15:52
16:01
Komentari (0)
Evo jednostavnog recepta za suvi keks koji se bukvalno topi u ustima
Sastojci:
*250 g maslaca
*7 kašika ulja
*7 kašika šećera
*brašno, po potrebi (moraćete da se uzdate u sopstvenu procenu)
*šećer u prahu
*vanilin šećer
Priprema:
1. Penasto umutite maslac, ulje, šećer i jednu kašičicu vanilin šećera. Zatim dodajte brašno, da bude gusto toliko da se ne raspada i dobro zamesite testo.
2. Kad se masa ujedini, oblikovati valjak debljine prsta, seći lokume na jednake delove i staviti ih da se suše u rerni na 100 stepeni (prilikom sušenja ne smeju da požute!).
3. Kad se ohlade, uvaljati u šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom.
Kurir.rs/ Dnevnik