Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KISELI KUPUS NA VOJVOĐANSKI NAČIN Nije ni sarma ni podvarak, a prste da poližeš

20.12.2024. 14:36 14:49
Piše:
Izvor:
Dnevnik,
купус
Foto: Pexels, ilustracija

Ako tražite jednostavno, a neodoljivo jelo sa kiselim kupusom koje nije klasična sarma ili podvarak, pečeno sa krompirom je savršen izbor!

Ovo starinsko jelo kombinuje sočne slojeve kiselog kupusa, krompira i mesa, uz bogate arome koje se savršeno prožimaju tokom pečenja.

Sastojci:
500 g kiselog kupusa
500 g krompira
300 g svinjskog vrata ili dimljenih kobasica
2 glavice crnog luka
1 kašika masti ili ulja
1 kašika aleve paprike
So i biber po ukusu
 

Priprema:
 

Ogulite krompir i isecite ga na kolutove. Luk takođe naseckajte na tanke kolutove.
U tiganju na masti propržite luk dok ne omekša, pa dodajte alevu papriku i promešajte.
U vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje poređajte slojeve: prvo krompir, zatim kiseli kupus, pa komade mesa ili kobasice. Preko svakog sloja pospite prženi luk. Ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
Prelijte sa malo vode ili supe i pokrijte aluminijumskom folijom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 1,5 sat. Pred kraj pečenja skinite foliju kako bi se formirala hrskava korica.
 

Rezultat je sočno, mirisno jelo koje greje dušu i vraća zaboravljeni šarm starinskih recepata. Poslužite ga uz čašu domaćeg vina i uživajte u ukusu tradicije!

Izvor:
Dnevnik,
Piše:
Pošaljite komentar
CENA PEČENJA OTIŠLA NEBU POD OBLAKE Ako slavite slavu, čekaju vas OZBILJNI izdaci KISELI KUPUS POSTAO LUKSUZ
печење

CENA PEČENJA OTIŠLA NEBU POD OBLAKE Ako slavite slavu, čekaju vas OZBILJNI izdaci KISELI KUPUS POSTAO LUKSUZ

23.10.2024. 19:18 19:30
VREME JE DA SE KISELI KUPUS Veoma je važno znati kada ćete ga STAVITI U KACU; Ribanac ili u glavicama - odlučite sami
купус

VREME JE DA SE KISELI KUPUS Veoma je važno znati kada ćete ga STAVITI U KACU; Ribanac ili u glavicama - odlučite sami

03.10.2024. 11:44 13:19
DA LI JE PREPORUČLJIVO ZAMRZNUTI KISELI KUPUS? Ovo je nabolji način da ga odložite u zamrzivač i PRODUŽITE rok upotrebe

DA LI JE PREPORUČLJIVO ZAMRZNUTI KISELI KUPUS? Ovo je nabolji način da ga odložite u zamrzivač i PRODUŽITE rok upotrebe

10.02.2024. 15:57 16:02