КИСЕЛА ЦВЕКЛА ЈЕ БЛАГОДЕТ ЗА ЗДРАВЉЕ Најкориснија зимница прави се за 20 минута
27.09.2024.
11:51
13:21
Коментари (0)
Цвекла може да се једе на бројне начине, чак и сирова, али да ли знате за најпопуларнији начин припреме?
У питању је кисела цвекла која важи за једну од најздравијих зимница.
У наставку прочитајте како се прави.
Потребни састојци
5 килограма цвекле
3 литра воде
400 милилитара сирћета
10 кашика шећера
5 кашика соли
5 грама конзерванса
Цвеклу добро очистите, исеците на колутове и ставите у шерпу, па прелијте водом и кувајте док не омекша. Кад буде добро кувана, додајте со, шећер, конзерванс кувајте још десетак минута.
Потом цвеклу пребаците у загрејане тегле, па прелијте течношћу у којој се кувала.