ЧЕТИРИ НАМИРНИЦЕ БИТНО ПОБОЉШАВАЈУ КРВНУ СЛИКУ Слични симптоми указују на прилагођавање организма спољашњој температури, али ...
Симптоми попут малаксалости, главобоље, повременог замагљења вида, кртости косе и ноктију, те тахикардије, често могу бити и знак анемије
Због недостатка гвожђа, који отежава прилагођавање на екстерне факторе, симптоми анемије јављају се када вам недостаје овај минерал.
Да бисте побољшали крвну слику, препоручује се да у свој јеловник укључите следеће намирнице:
Аронија је богата јодом, гвожђем, фосфором, калцијумом, и многим другим важним елементима и антиоксидансима. Њена употреба сеже још од 19. века, а свакодневно конзумирање 50 грама ароније може вам помоћи да задовољите скоро половину дневних потреба за гвожђем.
Цвекла је одличан избор за оне који имају анемију због недостатка гвожђа. Садржи високе нивое гвожђа, влакана, калцијума, калијума, сумпора и витамина, што помаже у детоксикацији тела и повећава унос кисеоника, што може побољшати број црвених крвних зрнаца.
Нар је познат по својим здравственим предностима и високим садржајем витамина Ц, који помаже у бољој апсорпцији гвожђа у крви.
Спанаћ је изузетно користан због свог богатства гвожђем, витамином Б12 и фолном киселином, што доприноси побољшању крвне слике, пишу magazin.novosti.rs.
АЛО/Здравље