Као из италијанских ресторана КАРБОНАРА од само ЧЕТИРИ САСТОЈКА
Карбонара је један од најпознатијих пасти у италијанској кухињи, а такође је и једна од најбржих за припрему.
Свој савремени облик и име јело је добило средином 20. века. Обично се од сирева користе пекорино, пармезан или комбинација ова два. Најчешћа тестенина су шпагете, али се користе и фетучини, ригатони или букатини. За месну компоненту углавном иде панчета.
Састојци:
4 јајета
200 г пекорино сира
150г панчете
200 г шпагета
Припрема:
У чинији умутити 4 јајета.
Нарендати сир и додати га јајима, па све добро промешати.
Панчету сећи на танке штапиће.
Укључити ринглу на нижу температуру и у хладан тигањ додати панчету, па је динстати на лаганој ватри.
У велику шерпу сипати воду и додати касику соли. Када вода прокључа додати шпагете. Кад се панцета продинстала и добила лепу боју у њу додати процеђене спагете.
Преливу од јаја и сира додати једну кутлачу воде у којој су се кувале шпагете, доста бибера и добро промешати. Такође додати мало воде од спагета и у тигањ. Након тога смањити ринглу на најслабије и додати прелив.
Добро мешати на сасвим лаганој ватри да се не јаја не претворе у кајгану. Када добијете кремасту смесу скинути са ватре и сервирати!