broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Као из италијанских ресторана КАРБОНАРА од само ЧЕТИРИ САСТОЈКА

26.07.2023. 19:21 19:52
Пише:
Фото: pixabay.com

Карбонара је један од најпознатијих пасти у италијанској кухињи, а такође је и једна од најбржих за припрему.

Свој савремени облик и име јело је добило средином 20. века. Обично се од сирева користе пекорино, пармезан или комбинација ова два. Најчешћа тестенина су шпагете, али се користе и фетучини, ригатони или букатини. За месну компоненту углавном иде панчета.

Састојци:

4 јајета

200 г пекорино сира

150г панчете

200 г шпагета

Припрема:

У чинији умутити 4 јајета.

Нарендати сир и додати га јајима, па све добро промешати.

Панчету сећи на танке штапиће.

Укључити ринглу на нижу температуру и у хладан тигањ додати панчету, па је динстати на лаганој ватри.

У велику шерпу сипати воду и додати касику соли. Када вода прокључа додати шпагете. Кад се панцета продинстала и добила лепу боју у њу додати процеђене спагете.

Преливу од јаја и сира додати једну кутлачу воде у којој су се кувале шпагете, доста бибера и добро промешати. Такође додати мало воде од спагета и у тигањ. Након тога смањити ринглу на најслабије и додати прелив.

Добро мешати на сасвим лаганој ватри да се не јаја не претворе у кајгану. Када добијете кремасту смесу скинути са ватре и сервирати!

Пише:
Пошаљите коментар
МАЛО ГРИЦКАМО, МАЛО СЕ НЕГУЈЕМО Трик за ЛЕПО И НЕЖНО КАО ДЕЧИЈЕ ЛИЦЕ по рецептури Нишлије Неше Травке (ВИДЕО)

МАЛО ГРИЦКАМО, МАЛО СЕ НЕГУЈЕМО Трик за ЛЕПО И НЕЖНО КАО ДЕЧИЈЕ ЛИЦЕ по рецептури Нишлије Неше Травке (ВИДЕО)

19.07.2023. 12:41 12:47