Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kao iz italijanskih restorana KARBONARA od samo ČETIRI SASTOJKA

26.07.2023. 19:21 19:52
Piše:
Foto: pixabay.com

Karbonara je jedan od najpoznatijih pasti u italijanskoj kuhinji, a takođe je i jedna od najbržih za pripremu.

Svoj savremeni oblik i ime jelo je dobilo sredinom 20. veka. Obično se od sireva koriste pekorino, parmezan ili kombinacija ova dva. Najčešća testenina su špagete, ali se koriste i fetučini, rigatoni ili bukatini. Za mesnu komponentu uglavnom ide pančeta.

Sastojci:

4 jajeta

200 g pekorino sira

150g pančete

200 g špageta

Priprema:

U činiji umutiti 4 jajeta.

Narendati sir i dodati ga jajima, pa sve dobro promešati.

Pančetu seći na tanke štapiće.

Uključiti ringlu na nižu temperaturu i u hladan tiganj dodati pančetu, pa je dinstati na laganoj vatri.

U veliku šerpu sipati vodu i dodati kasiku soli. Kada voda proključa dodati špagete. Kad se panceta prodinstala i dobila lepu boju u nju dodati proceđene spagete.

Prelivu od jaja i sira dodati jednu kutlaču vode u kojoj su se kuvale špagete, dosta bibera i dobro promešati. Takođe dodati malo vode od spageta i u tiganj. Nakon toga smanjiti ringlu na najslabije i dodati preliv.

Dobro mešati na sasvim laganoj vatri da se ne jaja ne pretvore u kajganu. Kada dobijete kremastu smesu skinuti sa vatre i servirati!

Piše:
Pošaljite komentar
MALO GRICKAMO, MALO SE NEGUJEMO Trik za LEPO I NEŽNO KAO DEČIJE LICE po recepturi Nišlije Neše Travke (VIDEO)

MALO GRICKAMO, MALO SE NEGUJEMO Trik za LEPO I NEŽNO KAO DEČIJE LICE po recepturi Nišlije Neše Travke (VIDEO)

19.07.2023. 12:41 12:47