Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

KAKO ТРЕБА СЕЋИ ЧАЈНУ КОБАСИЦУ: Никако равно, ВЕЋ САМО УКОСО, за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ

10.03.2024. 10:59 11:09
Пише:
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Код чајне кобасице је важан и начин на који је сечете, истиче руска куварица Јулија Архипова.

Чајна кобасица, коју имамо у понуди бројни прехрамбених продавница, сврстава се у такозване суве кобасице. Постоје бројне дилеме о њој, али је чињица да многи воле да је једу.

Руска куварица Јулија Архипова је објаснила зашто би увек требало да је сечете под углом од 35-40 степени.

Такав начин сечења је уведен због технолошких разлога. Када се месо подвргне топлотној обради, његова структура се мења, постаје гушће и чвршће.

Уколико чајну сечете равно, вероватно осећате јачи отпор него кад то урадите под углом. Сечење укосо је знатно лакше, али и естетски лепше, истиче куварица.

Постоји још један разлог због којег је боље да то радите укосо. Ако чајну сечете под углом, добићете веће комаде. Куварица је навела један пример - ако сечете равно, за сендвич ће вам бити потребно пет до шест комада чајне, а уколико то радите дијагонално, биће вам довољно два до три да покријете целу површину сендвича.

А да ли сте знали зашто се зове чајна кобасица?

 

Назив "чајна кобасица" није настао у српском језику, већ је буквалан превод немачке речи "teewurst". У питању је кобасица настала у граду Ригенвалду, на обали Балтика, који се данас налази у Пољској, и то још у 19. веку. Кобасица "teewurst" прављена је од свињског меса и чврстог масног ткива свиња, а потом је стављана у танка свињска црева, која се потом користила за сендвиче.

Kurir.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
НАЈБОЉИ ПИЛАВ СА КОБАСИЦАМА Лако и једноставно – ето ручка очас посла!

НАЈБОЉИ ПИЛАВ СА КОБАСИЦАМА Лако и једноставно – ето ручка очас посла!

01.03.2024. 14:07 14:24
ЗАМИРИСАЛЕ КОБАСИЦЕ У НОВОМ САДУ Промоција чувене туријске манифестације данас до 16 сати (ФОТО/ВИДЕО)

ЗАМИРИСАЛЕ КОБАСИЦЕ У НОВОМ САДУ Промоција чувене туријске манифестације данас до 16 сати (ФОТО/ВИДЕО)

16.02.2024. 10:03 10:11
АМЕРИКАНАЦ довео своје запослене у село код Пирота: Остао у чуду од ПЕГЛАНЕ КОБАСИЦЕ (ВИДЕО)

АМЕРИКАНАЦ довео своје запослене у село код Пирота: Остао у чуду од ПЕГЛАНЕ КОБАСИЦЕ (ВИДЕО)

16.07.2023. 18:47 18:50