КАКО ПОХОВАТИ ПОВРЋЕ БЕЗ ЈАЈА Рецепт за савршен укус у посним данима
Поховано месо или тиквице, односно плави патлиџан са дресингом, помфритом и сезонском салатом многи сматрају најлепшим ручком.
Али како у посним данима (среда и петак) и периодима великих црквених постова није дозвољено конзумирање меса, јаја и млечних производа, често имамо дилему како да похујемо барено поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.
Исту смесу можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.
Састојци:
150 г густина
50 г кукурузног брашна
кафена кашичица куркуме
пола кафене кашичице соли
пола кафене кашичице прашка за пециво
100 мл киселе воде
Припрема:
Помешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једној посуди, па све добро сједините. У ову смесу најпре уваљајте све барено поврће које желите да похујете.
Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смесу уваљајте рибу.
Потом у остатак смесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смесу, која је по конзистенцији мало гушћа од смесе за палачинке.