clear sky
17°C
13.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКО ПОХОВАТИ ПОВРЋЕ БЕЗ ЈАЈА Рецепт за савршен укус у посним данима

11.03.2025. 12:29 12:47
Пише:
Извор:
Крстарица
poh
Фото: Pixabay.com

Поховано месо или тиквице, односно плави патлиџан са дресингом, помфритом и сезонском салатом многи сматрају најлепшим ручком.

Али како у посним данима (среда и петак) и периодима великих црквених постова није дозвољено конзумирање меса, јаја и млечних производа, често имамо дилему како да похујемо барено поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.

Исту смесу можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.

riba
Фото: Pixabay.com

Састојци:

150 г густина

50 г кукурузног брашна

кафена кашичица куркуме

пола кафене кашичице соли

пола кафене кашичице прашка за пециво

100 мл киселе воде

Припрема:

Помешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једној посуди, па све добро сједините. У ову смесу најпре уваљајте све барено поврће које желите да похујете.

Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смесу уваљајте рибу.

Потом у остатак смесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смесукоја је по конзистенцији мало гушћа од смесе за палачинке.

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар
ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕДЛОГ ЈЕЛОВНИКА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА! Ових 7 посних ручкова на води су веома здрави, НЕЋЕТЕ ОСТАТИ ГЛАДНИ!
rucak

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕДЛОГ ЈЕЛОВНИКА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА! Ових 7 посних ручкова на води су веома здрави, НЕЋЕТЕ ОСТАТИ ГЛАДНИ!

10.03.2025. 16:28 16:49
ДЕТИЊСТВО ПАМТИМО И ПО НЕЗАБОРАВНИМ МИРИСИМА Посне гомбоце по рецепту наших бака
гомбоце

ДЕТИЊСТВО ПАМТИМО И ПО НЕЗАБОРАВНИМ МИРИСИМА Посне гомбоце по рецепту наших бака

08.03.2025. 08:02 08:19
ИЗБЕГАВАЈТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ НАМИРНИЦЕ ТОКОМ ПОСТА Сви мисле да су посне, али сте у заблуди; Обратите пажњу шта једете
kombo

ИЗБЕГАВАЈТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ НАМИРНИЦЕ ТОКОМ ПОСТА Сви мисле да су посне, али сте у заблуди; Обратите пажњу шта једете

05.03.2025. 11:40 11:55