ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕДЛОГ ЈЕЛОВНИКА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА! Ових 7 посних ручкова на води су веома здрави, НЕЋЕТЕ ОСТАТИ ГЛАДНИ!
Ових 7 оброка који се припремају на води нису само лагани, већ су и невероватно издашни и здрави, а посни су. Од пасуља до паприка пуњених поврћем, сваки од ових ручкова пружа све што вам треба да се осећате одлично.
1. Посни пасуљ
Састојци:
300 г пасуља
1 главица црног лука
2 шаргарепе
2 чена белог лука
1 ловоров лист
Со, бибер, алева паприка
Припрема:
Пасуљ потопити у води преко ноћи.
Сутрадан га испрати и ставити да се кува у свежој води.
Када омекша, додати ситно сецкан црни и бели лук, рендане шаргарепе и ловоров лист.
Кувати док поврће не омекша, па додати со, бибер и алеву паприку.
2. Купус на води
Састојци:
1 главица свежег или киселог купуса
1 црни лук
1 шаргарепа
1 кромпир
Со, бибер, ловоров лист
Припрема:
Купус исећи на танке тракице и ставити у шерпу са сецканим кромпиром и шаргарепом.
Додати ситно сецкан лук и ловоров лист, налити водом.
Кувати док купус не омекша, затим зачинити по укусу.
3. Рижото са поврћем
Састојци:
1 шоља пиринча
1 шаргарепа
1 црвена паприка
1 тиквица
Со, бибер
Припрема:
Пиринач опрати и ставити да се кува у води.
У другој шерпи на мало воде динстати ситно сецкану шаргарепу, паприку и тиквицу док не омекшају.
Сјединити поврће са скуваним пиринчем и зачинити по укусу.
4. Посна боранија
Састојци:
300 г бораније
1 црни лук
1 кромпир
1 шаргарепа
Со, бибер, ловоров лист
Припрема:
Боранију очистити и ставити да се кува са сецканим кромпиром и шаргарепом.
Додати ситно исецкан црни лук и ловоров лист.
Кувати док поврће не омекша, затим зачинити по укусу.
5. Гриловане тиквице и печурке без уља
Састојци:
2 тиквице
200 г шампињона
Со, бибер
Припрема:
Тиквице исећи на колутове, а печурке преполовити.
Угријати тигањ и пећи поврће без уља, на средњој температури, док не омекша.
Посолити и побиберити по укусу.
6. Сочиво са поврћем
Састојци:
200 г сочива
1 црни лук
1 шаргарепа
1 парадајз
Со, бибер, ловоров лист
Припрема:
Сочиво опрати и кувати у води са ловоровим листом.
Додати ситно сецкан лук, рендану шаргарепу и исецкан парадајз.
Кувати док се све не сједини, затим зачинити по укусу.
7. Паприке пуњене пиринчем и поврћем
Састојци:
4 бабуре
1 шоља пиринча
1 црни лук
1 шаргарепа
1 парадајз
Со, бибер
Припрема:
Паприке издубити, а пиринач скувати у води.
У шерпи на мало воде динстати ситно сецкани црни лук, рендану шаргарепу и исецкан парадајз док не омекшају.
Сјединити са пиринчем и тиме напунити паприке.
Поређати их у шерпу, налити водом и кувати док не омекшају.