overcast clouds
18°C
10.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕДЛОГ ЈЕЛОВНИКА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА! Ових 7 посних ручкова на води су веома здрави, НЕЋЕТЕ ОСТАТИ ГЛАДНИ!

10.03.2025. 16:28 16:49
Пише:
Извор:
Stil.kurir.rs
rucak
Фото: freepik

Ових 7 оброка који се припремају на води нису само лагани, већ су и невероватно издашни и здрави, а посни су. Од пасуља до паприка пуњених поврћем, сваки од ових ручкова пружа све што вам треба да се осећате одлично.

1. Посни пасуљ

Састојци:

300 г пасуља

1 главица црног лука

2 шаргарепе

2 чена белог лука

1 ловоров лист

Со, бибер, алева паприка

пасуљ
Фото: freepik

Припрема:

Пасуљ потопити у води преко ноћи.

Сутрадан га испрати и ставити да се кува у свежој води.

Када омекша, додати ситно сецкан црни и бели лук, рендане шаргарепе и ловоров лист.

Кувати док поврће не омекша, па додати со, бибер и алеву паприку.

 

2. Купус на води

Састојци:

1 главица свежег или киселог купуса

1 црни лук

1 шаргарепа

1 кромпир

Со, бибер, ловоров лист

kupus
Фото: freepik

Припрема:

Купус исећи на танке тракице и ставити у шерпу са сецканим кромпиром и шаргарепом.

Додати ситно сецкан лук и ловоров лист, налити водом.

Кувати док купус не омекша, затим зачинити по укусу.

 

3. Рижото са поврћем

Састојци:

1 шоља пиринча

1 шаргарепа

1 црвена паприка

1 тиквица

Со, бибер

rizoto
Фото: freepik

Припрема:

Пиринач опрати и ставити да се кува у води.

У другој шерпи на мало воде динстати ситно сецкану шаргарепу, паприку и тиквицу док не омекшају.

Сјединити поврће са скуваним пиринчем и зачинити по укусу.

 

4. Посна боранија

Састојци:

300 г бораније

1 црни лук

1 кромпир

1 шаргарепа

Со, бибер, ловоров лист

boranija
Фото: freepik

Припрема:

Боранију очистити и ставити да се кува са сецканим кромпиром и шаргарепом.

Додати ситно исецкан црни лук и ловоров лист.

Кувати док поврће не омекша, затим зачинити по укусу.

 

5. Гриловане тиквице и печурке без уља

Састојци:

2 тиквице

200 г шампињона

Со, бибер

grilovano
Фото: freepik

Припрема:

Тиквице исећи на колутове, а печурке преполовити.

Угријати тигањ и пећи поврће без уља, на средњој температури, док не омекша.

Посолити и побиберити по укусу.

 

6. Сочиво са поврћем

Састојци:

200 г сочива

1 црни лук

1 шаргарепа

1 парадајз

Со, бибер, ловоров лист

socivo
Фото: freepik

Припрема:

Сочиво опрати и кувати у води са ловоровим листом.

Додати ситно сецкан лук, рендану шаргарепу и исецкан парадајз.

Кувати док се све не сједини, затим зачинити по укусу.

 

7. Паприке пуњене пиринчем и поврћем

Састојци:

4 бабуре

1 шоља пиринча

1 црни лук

1 шаргарепа

1 парадајз

Со, бибер

paprika
Фото: freepik

Припрема:

Паприке издубити, а пиринач скувати у води.

У шерпи на мало воде динстати ситно сецкани црни лук, рендану шаргарепу и исецкан парадајз док не омекшају.

Сјединити са пиринчем и тиме напунити паприке.

Поређати их у шерпу, налити водом и кувати док не омекшају.

Стил.Курир

Извор:
Stil.kurir.rs
Пише:
Пошаљите коментар