Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAKO POHOVATI POVRĆE BEZ JAJA Recept za savršen ukus u posnim danima

11.03.2025. 12:29 12:47
Piše:
Izvor:
Krstarica
poh
Foto: Pixabay.com

Pohovano meso ili tikvice, odnosno plavi patlidžan sa dresingom, pomfritom i sezonskom salatom mnogi smatraju najlepšim ručkom.

Ali kako u posnim danima (sreda i petak) i periodima velikih crkvenih postova nije dozvoljeno konzumiranje mesa, jaja i mlečnih proizvoda, često imamo dilemu kako da pohujemo bareno povrće, a da ono bude jednako ukusno kao i kad je uvaljano u jaja, brašna i prezle.

Istu smesu možete da koristite i za spremanje pržene ribe, s tim što bi trebalo da prepolovite količinu kurkume i dodate slatku alevu papriku.

riba
Foto: Pixabay.com

Sastojci:

150 g gustina

50 g kukuruznog brašna

kafena kašičica kurkume

pola kafene kašičice soli

pola kafene kašičice praška za pecivo

100 ml kisele vode

Priprema:

Pomešajte gustin, kukuruzno brašno, so, kurkumu i prašak za pecivo u jednoj posudi, pa sve dobro sjedinite. U ovu smesu najpre uvaljajte sve bareno povrće koje želite da pohujete.

Ukoliko planirate da pržite ribu, stavite pola kafene kašičice kurkume i pola kafene kašičice aleve paprike u smesu od gustina, kukuruznog brašna i soli, pa u ovu smesu uvaljajte ribu.

Potom u ostatak smese sipajte kiselu vodu, dobro razmutite kašikom tako da nema grudvica i opet uvaljajte povrće, odnosno ribu u ovu smesukoja je po konzistenciji malo gušća od smese za palačinke.

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar
POGLEDAJTE PREDLOG JELOVNIKA ZA NEDELJU DANA! Ovih 7 posnih ručkova na vodi su veoma zdravi, NEĆETE OSTATI GLADNI!
rucak

POGLEDAJTE PREDLOG JELOVNIKA ZA NEDELJU DANA! Ovih 7 posnih ručkova na vodi su veoma zdravi, NEĆETE OSTATI GLADNI!

10.03.2025. 16:28 16:49
DETINJSTVO PAMTIMO I PO NEZABORAVNIM MIRISIMA Posne gomboce po receptu naših baka
гомбоце

DETINJSTVO PAMTIMO I PO NEZABORAVNIM MIRISIMA Posne gomboce po receptu naših baka

08.03.2025. 08:02 08:19
IZBEGAVAJTE OVE ČETIRI NAMIRNICE TOKOM POSTA Svi misle da su posne, ali ste u zabludi; Obratite pažnju šta jedete
kombo

IZBEGAVAJTE OVE ČETIRI NAMIRNICE TOKOM POSTA Svi misle da su posne, ali ste u zabludi; Obratite pažnju šta jedete

05.03.2025. 11:40 11:55