КАДА КУВАТЕ ПИРИНАЧ У ВОДУ ДОДАЈТЕ ЈЕДАН ТАЈНИ САСТОЈАК Неће се лепити за дно шерпе и биће идеално скуван
Један састојак је неопходан како би пиринач био савршено скуван
Увек је корисно знати одређене кулинарске трикове који ће нам помоћи у кувању, а један такав трик је везан за припрему пиринча.
Наиме, приликом кувања често постаје лепљива и премекан, због чега не може да задржи текстуру. За савршено припремљен пиринач, однос воде и пиринча треба да буде три према један, што подразумева да на једну шољу пиринча треба да сипате три шоље воде.
Такође, веома ефикасан трик поделила је и Јелена Коцмановић, познатија на Инстаграму под именом „Наш дан сваки дан“, која је с годинама стекла велико кулинарско искуство.
Она је открила који састојак је неопходан како би пиринач био савршено скуван, које год јело да правите.
,,Уколико приликом кувања пиринча додате неколико капи лимуновог сока, пиринач се неће лепити и биће растресит’’, каже она.
Стога, ако вам пиринач до сада никако није успевао или ако сте почетник у кувању, следећи пут искористите овај трик и будите сигурни да ће добро испасти.
Крстарица