Састојци
1 кг јагњетине (од плећке)
4 дл пива
4 чена белог лука
2 зелене папричице
1 главица црног лука
2 кашике сирћета
1/2 кашичице шећера
оригано
со, бибер
Начин припреме
Месо посолити, побиберити и по укусу зачинити шећером и сирћетом. Додати црни лук исечен на четвртине и изгњечен бели лук, папричице и посути ориганом. Потом, месо прелити пивом и уз повремено превртање оставити током ноћи да се маринира.
Маринаду сипати у дубок плех на дну рерне, а месо ставити на решетку изнад маринаде и пећи на умереној температури док не омекша и почне да се одваја од костију.
Маринаду извадити из рерне и кувати је десетак минута док се не згусне, па је процедити. Остатак пропасирати и додати у фонд да се згусне. Добијеним сосом прелити месо и послужити топло.
Крстарица.рс/ Дневник