ЈАГЊЕТИНА У ПИВУ: Спој ове две фантасичне намирнице једноставно гарантује ПОТПУНИ УЖИТАК

Ако сте љубитељ јагњетине, али и пива – нема разлога да их не уконпонујете заједно и уживате у рапсодији укуса
а
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Састојци

1 кг јагњетине (од плећке)

4 дл пива

4 чена белог лука

2 зелене папричице

1 главица црног лука

2 кашике сирћета

1/2 кашичице шећера

оригано

со, бибер

Начин припреме

Месо посолити, побиберити и по укусу зачинити шећером и сирћетом. Додати црни лук исечен на четвртине и изгњечен бели лук, папричице и посути ориганом. Потом, месо прелити пивом и уз повремено превртање оставити током ноћи да се маринира.

Маринаду сипати у дубок плех на дну рерне, а месо ставити на решетку изнад маринаде и пећи на умереној температури док не омекша и почне да се одваја од костију.

Маринаду извадити из рерне и кувати је десетак минута док се не згусне, па је процедити. Остатак пропасирати и додати у фонд да се згусне. Добијеним сосом прелити месо и послужити топло.

Крстарица.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести