JAGNJETINA U PIVU: Spoj ove dve fantasične namirnice jednostavno garantuje POTPUNI UŽITAK
Ako ste ljubitelj jagnjetine, ali i piva – nema razloga da ih ne ukonponujete zajedno i uživate u rapsodiji ukusa
Sastojci
1 kg jagnjetine (od plećke)
4 dl piva
4 čena belog luka
2 zelene papričice
1 glavica crnog luka
2 kašike sirćeta
1/2 kašičice šećera
origano
so, biber
Način pripreme
Meso posoliti, pobiberiti i po ukusu začiniti šećerom i sirćetom. Dodati crni luk isečen na četvrtine i izgnječen beli luk, papričice i posuti origanom. Potom, meso preliti pivom i uz povremeno prevrtanje ostaviti tokom noći da se marinira.
Marinadu sipati u dubok pleh na dnu rerne, a meso staviti na rešetku iznad marinade i peći na umerenoj temperaturi dok ne omekša i počne da se odvaja od kostiju.
Marinadu izvaditi iz rerne i kuvati je desetak minuta dok se ne zgusne, pa je procediti. Ostatak propasirati i dodati u fond da se zgusne. Dobijenim sosom preliti meso i poslužiti toplo.
Krstarica.rs/ Dnevnik