Испробајте ТРАДИЦИОНАЛНИ ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ: У њему уживају сва чула, а један састојак му даје посебан укус
22.07.2024.
14:16
14:29
Коментари (0)
Савршена посластица за вреле летње дане, чувени забајоне крем, прави се од само 4 састојка.
Забајоне крем је чувени италијански дезерт у који се додаје слатко црвено вино.
Верзија са јагодама је посебно освежавајућа.
Састојци:
8 великих жуманаца, собне температуре
95 мл црвеног ликерског вина
63 г шећера
470 г јагода, исецканих
Припрема:
Ставите жуманца, ликер, а затим шећер у шерпу.
Ставите посуду на велики лонац напуњен са 2 цм воде која једва кључа.
Миксером на малој брзини умутите смесу, док се не загреје, 5 до 8 минута.
Не кувајте крем предуго, иначе ће се згрушати.
Ставите јагоде у чаше или у чиније.
Прелијте врућим кремом и када се охлади ставите га у фрижидер, до сат времена.
Informеr.rs/ Дневник